fre. 17.03
20:45 - 22:18
Vika 4
lør. 18.03
20:30 - 22:03
Vika 4

Hassan har jobbet på kirkegården Jellaz i Tunis i over 40 år, etter å ha gravlagt foreldrene og sine to brødre. Her fungerer den finurlige gamle mannen som gravlundens vokter.

40 år tidligere gravla Hassan foreldrene og sine to brødrene på kirkegården Jellaz i Tunis. Siden den gang har han forblitt på kirkegården og er nå Jellaz’ vokter. Dokumentarfilmen Guardian of the Worlds følger hverdagen til Hassan, som bor og jobber på kirkegården. Her sørger han for å holde orden på planter, bygger ting som trengs, holder det rent og hjelper til med gravferdseremonier. Tidvis møter han på de levende på nabolagets mange folkerike kafeer.

En poetisk og observerende dokumentar som tar oss med inn i Hassans verden mens han beveger seg mellom dagslys og nattemørket, der han prater med både levende og døde. Gjennom Hassans samtaler og observasjoner blir filmen samtidig et bilde på dagens Tunisia og livet for dem som lever på randen av samfunnet.

Regissør

Leïla Chaïbi har flere års erfaring som journalist og har gjennom sin karriere som filmskaper fokusert på spørsmål knyttet til identitet og den arabiske verden. Harga (2010) var hennes første kortdokumentar. Senere lagde hun sin første dokumentarfilm Le Verrou (2016) som hun regisserte i samarbeid med Hélène Poté. Guardian of the Worlds er hennes andre langfilm.

Denne filmen inngår i

Dokumentar

Originaltittel ميت حي

Land Tunisia

År 2023

Regissør Leïla Chaïbi

Manusforfatter Leïla Chaïbi

Produsent Maud Martin

Produksjonsselskap L'image d'après

Spilletid 1t 33m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?