tor. 16.03
21:15 - 22:45
Vika 1
lør. 18.03
13:00 - 14:30
Vika 2
søn. 19.03
21:00 - 22:30
Vika 2

En helsprø og sjarmerende forviklingskomedie om et israelsk-britisk ektepar som søker trygghet på Gazastripen etter at Israel har fått påvist utbrudd av et dødelig virus.

Israels grenser lukkes brått når landet får påvist et utbrudd av et dødelig virus. En britisk journalist og hans israelske kjæreste søker alternative løsninger når de blir nektet utreise på grensen. Løsningen blir to palestinske gateselgere som lover å smugle dem til trygghet i Europa mot en pen sum penger, men planen havarerer etter at de er blitt smuglet inn på Gazastripen. Det som følger er en helsprø og sjarmerende forviklingskomedie fra den prisvinnende regissøren Basil Khalil.

«A Gaza Weekend manages the tricky feat of taking a historically hostile and volatile situation and creating a bouncy little story from» – Brian Shaer, Film Threat

I forbindelse med visningen av A Gaza Weekend søndag 19. mars 21:00 vil det være en mottakelse med enkel servering kl. 19:45. Dette gjøres i samarbeid med Palestinian Mission i Oslo.

Regissør

Basil Khalil er en britisk-palestinsk filmskaper med utdanning fra Screen Academy i Skottland. Hans kortfilmdebut Ave Maria (2015) hadde premiere på filmfestivalen i Cannes og ble senere nominert til Oscar for beste kortfilm. A Gaza Weekend (2022) er hans langfilmdebut, og den vant FIPRESCI-prisen da den hadde premiere på filmfestivalen i Toronto.

Denne filmen inngår i

Fiksjon

Originaltittel عطلة نهاية الأسبوع في غزة

Land Palestina, Storbritannia

År 2022

Regissør Basil Khalil

Manusforfatter Basil Khalil & Daniel Ka-Chun Chan

Fotograf Eric Raphael Mizrahi, Lasse Ulvedal Tolboll

Produsent Amina Dasmal

Med Stephen Mangan, Mouna Hawa, Adam Bakri, Loai Nouf

Produksjonsselskap Alcove Entertainment

Spilletid 1t 30m

Språk Arabisk, Engelsk, Hebraisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Komedie

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?