I dokumentarfilmen AMBULANCE følger den unge filmskaperen Mohamed Jabaly palestinske ambulansesjåfører gjennom den 51 dager lange krigen mellom Israel og Gaza i 2014.

For Jabaly er kameraet både et arbeidsverktøy og et fast holdepunkt i en kaotisk og tragisk periode da alt rundt ham truer med å eksplodere hvert øyeblikk.

AMBULANCE er en brutal og sjokkerende realistisk skildring av krigen på gateplan i Gaza. Og ved å la oss komme såpass tett på menneskene som gjør sitt beste for å begrense skadeomfanget av de destruktive handlingene, skaper Jabaly en forståelse av krigens realiteter som ofte glimrer med sitt fravær i framstillinger som fokuserer på det store bildet.

Mohamed Jabaly har i disse dager premiere på sin nyeste film Al haya helwa - Life is Beautiful på den prestisjetunge dokumentarfestivalen IDFA.

Alle inntekter går uavkortet til Leger Uten Grensers arbeid på Gaza. Les mer deres krav her.

Språk:

I filmen er det både arabisk og engelsk tale, når det er arabisk tale vil det være engelske undertekster og når det er engelsk tale er det ingen undertekster.

Støttevisning for sivile på Gaza

De menneskelige lidelsene som nå utfolder seg i Gaza er grusomme. Sammen med Arabiske filmdager, Vega Scene og et initiativ fra filmskaperne Mats Grorud, Dalia Al-Kury, Kaveh Tehrani og Tonje Skar Reiersen viser vi vi i Film fra Sør AMBULANCE av Mohamed Jabaly fra 2016 søndag 19. november på Vega Scene.

Vi ønsker å støtte opp under Leger Uten Grenser arbeid og krever umiddelbar våpenhvile for å stanse blodbadet som pågår på Gazastripen. Beleiringen må opphøre for å slippe inn tilstrekkelig og livsviktig nødhjelp.

Denne filmen inngår i

Støttevisning for sivile på Gaza Film fra Sør

Land Palestina, Norge

År 2016

Regissør Mohamed Jabaly

Manusforfatter Mohamed Jabaly

Fotograf Mohamed Jabaly

Produsent John Arvid Berger

Spilletid 1t 20m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer