fre. 18.03
21:00 - 22:31
Vika 1
lør. 19.03
12:45 - 14:16
Vika 2
søn. 20.03
13:45 - 15:16
Vika 3

Nadia besøker Hudas frisørsalong for en rask klipp og en god prat. Huda har imidlertid andre planer for henne. Frisøren har lagt en felle og tar krenkende bilder, som hun truer med å vise til Nadias sjalu ektemann om hun ikke samarbeider med den israelske sikkerhetstjenesten. Kort tid etter hendelsen anholdes Huda av den palestinske motstandsbevegelsen. Nå må begge kvinnene finne veien ut av en temmelig vanskelig situasjon.

Regissør Hany Abu-Assad er ikke et ukjent navn for Arabiske Filmdager. I 2014 gjestet han festivalen i forbindelse med visningen av den Oscar-nominerte thrilleren Omar. Med Huda’s Salon fortsetter Abu-Assad å fengsle publikum med dystre og urovekkende historier fra Palestina.

Thrillersjangeren har blitt den palestinske regissørens måte å ta opp komplekse samfunnstemaer på. I denne filmen setter han lys på kvinner som ofre for seksuell trakassering og overgrep, og hvordan samfunnet urettmessig legger skylden på dem.

Selma Benmalek

Regissør

Hany Abu-Assad (f. 1961) er en av Palestinas mest berømte filmskapere. Han fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Paradis nå! (2005), som ble Oscar-nominert og mottok en Golden Globe for beste fremmedspråklige film. Senere har han laget filmer som Omar (2013) som også ble Oscar-nominert, Idol (2015) og The Mountain Between Us (2017).

Denne filmen inngår i

Fiksjon

Originaltittel Huda’s Salon

Land Egypt, Nederland, Palestina

År 2021

Regissør Hany Abu-Assad

Manusforfatter Hany Abu-Assad

Fotograf Ehab Assal, Peter Flinckenberg

Produsent Hany Abu-Assad, Amira Diab, Maher Diab, Shahinaz el Akkad, Alaa Karkouti

Med Maisa Abd Elhadi, Manal Awad, Ali Suliman

Produksjonsselskap H&A Productions, Film Clinic, MAD Solutions, Lagoonie Film Production, Key Film, Cocoon Films

Spilletid 1t 31m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?