ons. 16.03
18:00 - 19:38
Vika 1
fre. 18.03
18:00 - 19:38
Vika 2
lør. 19.03
21:00 - 22:38
Vika 3

Den palestinske 17-åringen Amira har kun sett sin far Nawar gjennom en glassrute. Han har sittet i israelsk fengsel hele hennes liv, anklaget for terrorisme, og Amira ble unnfanget ved at farens sæd ble smuglet ut av fengselet. Nawar ønsker seg nok et barn, men det nye forsøket fører til at dypt begravde hemmeligheter kommer til overflaten, inkludert ny informasjon knyttet til Amiras unnfangelse. Er Amira den hun egentlig trodde hun var – og er hun egentlig palestiner?

Amira hadde sin verdenspremiere under filmfestivalen i Venezia i høst, hvor den mottok hele tre priser. Den egyptiske regissøren Mohamed Diab vever sammen et gripende og spenningsfylt drama, med imponerende skuespillerprestasjoner i alle ledd.

Diab tar i tillegg for seg svært kompleks og sensitiv tematikk i denne filmen. I Palestina har mange reagert sterkt på tematikken og filmens representasjon av palestinske fanger i Israel. Amira skulle være Jordans Oscar-bidrag, men Jordan trakk filmen fra vurdering som følge av kontroversene.

Diab har selv oppfordret til diskusjon rundt filmen. Etter visningen av Amira fredag 18. mars inviterer vi til samtale om filmen, og fremstillinger av palestinske historier på film generelt, i samarbeid med Palestinakomiteen.

Atli Bjarnason

Denne filmen inngår i

Fiksjon

Originaltittel Amira

Land Egypt, Jordan, De forente arabiske emirater

År 2021

Regissør Mohamed Diab

Manusforfatter Mohamed Diab

Produsent Hany Abu-Assad, Amira Diab, Sarah Goher, Mohamed Hefzy, Moez Masoud, Rula Nasser, Daniel Ziskind

Med Tara Abboud, Ali Suliman, Saba Mubarak, Waleed Zuaiter

Produksjonsselskap Acamedia Pictures, Film-Clinic, The Imaginarium

Spilletid 1t 38m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?