ons. 16.03
21:00 - 22:40
Vika 2
lør. 19.03
13:15 - 14:55
Vika 1
søn. 20.03
18:30 - 20:10
Vika 2

Det å vokse opp og håndtere kroppens svulmende følelser når puberteten begynner sine angrep er ikke lett. Enda vanskeligere kan det være når du er fanget mellom to kulturer og patriarkatet puster deg i nakken.

Selma, en 17-åring som er i ferd med å oppdage sin egen kropp og seksuelle behov, blir møtt av en verden hvor det patriarkalske samfunnet har sterke meninger om hvordan hun skal være og oppføre seg. Den politiske hverdagen er aldri langt unna den unge kvinnen som prøver å bryte ut av rammene hun blir satt i.

Honey Cigar er en film som gjør det lett å trekke paralleller til både Lady Bird (2017) og tyrkiske Mustang (2015). Med vakkert foto og med nærbilder som plasserer deg rett inn i hodet til Selma, er Honey Cigar en sensuell film full av lyst og behov – i konflikt med de som nekter en å ha disse følelsene. Den handler om å vokse opp, og det å bli sitt eget menneske.

Alexander Svanåsbakken

Regissør

Kamir Aïnouz (f. 1976) ble født i Paris til algeriske foreldre. Hun studerte filmmanus på UCLA i Los Angeles og har blant annet skrevet manuset til den amerikanske filmen LOL (2012), med Miley Cyrus i hovedrollen. Honey Cigar er hennes debut som regissør.

Denne filmen inngår i

Fiksjon

Originaltittel Cigare au miel

Land Frankrike, Algerie, Belgia

År 2020

Regissør Kamir Aïnouz

Manusforfatter Kamir Aïnouz, Marc Syrigas

Fotograf Jeanne Lapoirie

Produsent Marie-Castille Mention-Schaar, Christine Rouxel

Med Zoé Adjani, Amira Casar, Lysès Salem, Louis Peres, Idir Chender

Produksjonsselskap Eliph Productions, Willow Films

Spilletid 1t 40m

Språk Fransk, Berbisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?