11. mar. - 17. mar.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 11. mar.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Artistene Neta Elkayam og Amit Haï Cohen gir seg ut på en musikalsk reise til besteforeldrenes hjemland, Marokko. I søken etter sine røtter forsøker det unge ekteparet å lindre det store savnet forfedrene tok med seg da de forlot landet, og å forene sin israelske identitet med den marokkanske. Neta og Amit har samlet et rikt repertoar bestående av andalusisk og marokkansk musikk, knyttet til både den sefardiske og arabiske kulturarven. På turné landet rundt spiller de sammen med lokale musikere, samtidig som de oppdager nye sider ved den marokkansk-jødiske tradisjonen.

Regissør Kamal Hachkar omfavner et sårt tema med et frisinnet og humant blikk, og In Your Eyes, I see my Country tar oss med på en følelsesladet reise på små landeveier og over høye fjell. Underveis møter Neta og Amit gamle naboer av familiene, og får oppleve stedene de opprinnelig kommer fra. Dokumentaren er en ode til et Marokko som var, og som mistet en del av seg selv da flere jødiske familier forlot hjemmene sine til fordel for et nytt liv. Vi får høre refleksjonene og tankene til et ungt par som prøver å tolke sin tilværelse i et komplisert politisk klima, og ønsker seg en fredelig og trygg framtid for sitt barn.

Selma Benmalek

Regissør

Kamal Hachkar (f. 1977) er en fransk-marokkansk filmskaper og akademiker. Han har tidligere laget den kritikerroste filmen Tinghir-Jerusalem: The Echoes of the Mellah fra 2013, som fortalte hans egen families naboskap med den jødiske befolkningen i landsbyen Tinghir i Marokko.

Denne filmen inngår i

Dokumentar Fokus: Marokko

Originaltittel Dans tes yeux, je vois mon pays

Land Marokko

År 2019

Regissør Kamal Hachkar

Manusforfatter Kamal Hachkar

Fotograf Philippe Bellaiche

Produsent Sebastien Marques

Med Neta Elkayam, Amit Hai Cohen

Produksjonsselskap Timbia Films

Spilletid 1t 15m

Språk Hebraisk, Fransk, Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?