Seksti kvinner har meldt seg til å delta i et skuespill basert på Euripides greske tragedie De trojanske kvinnene. Alle er syriske flyktninger i eksil i den jordanske hovedstaden Amman og skuespill gir dem mulighet til å uttrykke sine egen følelser av tap. Rundt 1,4 millioner syrere har flyktet til Jordan og for de fleste er forholdene veldig vanskelige. Ingen av kvinnene har stått på en scene før og for mange er prosessen opprivende. Nylig opplevde traumer, frykt for konsekvensene om de drar tilbake til Syria og konservative holdninger til kjønn resulterer i stort frafall. Men ikke alle – resultatet er både imponerende, medrivende og ikke minst hjerteskjærende!

Etter filmvisningen fredag 17. april kl. 16:00 blir det panelsamtale med Mehdi Farshbaf, forsker ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS),
Mona Abdel-Fadil, post.dok ved institutt for medier og kommunikasjon, UiO og Ina Tin, seniorrådgiver i Amnesty Norge.

Millioner av syrere har flyktet fra hjemmene sine til andre steder i Syria eller til nabolandene. Vi spør hva konsekvensene av flyktningekatastrofen er både for individet og samfunnet.

År 2014

Regissør Yasmin FEDDA

Manusforfatter Yasmin FEDDA

Spilletid 1t 10m

Lenker IMDb