tor. 11.04
18:00 - 19:32
Vika 2
søn. 14.04
16:15 - 17:47
Vika 4

Mediha er en ung jesidi-kvinne som har overlevd folkemord, kidnapping og slaveri. Vi følger Mediha i hennes søken etter familien som fortsatt er savnet og skal befinne seg i den beryktede AlHol-leiren.

Mediha og de yngre brødrene Ghazwan og Adnan prøver å stable livet på plass igjen etter å ha vært kidnappet av Den islamske stat. Å finne familien er komplisert, så de tre søsknene blir nødt til å vende seg til et nettverk som jobber med å redde jesidier utsatt for menneskehandel for hjelp. Hasan Oswalds viktige dokumentar viser de langvarige følgene av grusomhetene utført av Den islamske stat. Gjennom tre år tar Mediha oss med på en reise for å finne rettferdighet, der hun konfronterer traumene og smerten gjennom videodagbøker, i et forsøk på et oppgjør med de som står bak.

«[…] through a combination of cinematic empathy and restrained filmmaking, Oswald (Higher Love)—who often allows Mediha and her siblings to record the footage we see—presents a moving treatment that celebrates human resilience. Life is hard, but is also beautiful.»
– Christopher Llewellyn Reed, Film Festival Today –

Red.

Regissør

Hasan Oswald er en prisvinnende dokumentarfilmskaper. Han debuterte som regissør med Higher Love (2020), som vant juryprisen på Slamdance i 2020. Hans andre dokumentarfilm, Mediha, hadde premiere på DOC:NYC i 2023.

Denne filmen inngår i

Dokumentar

Originaltittel مديحة

Land Irak, USA

År 2023

Regissør Hasan Oswald

Manusforfatter Hasan Oswald

Fotograf Mediha Ibrahim Alhamad, Hasan Oswald

Produsent Emma Thompson, Hasan Oswald, Annelise Mecca, Fahrinisa Campana, Alexander Speiss, Stephen Nemeth.

Spilletid 1t 32m

Språk Kurdisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?