fre. 12.04
16:30 - 18:02
Vika 3
lør. 13.04
13:00 - 14:32
Vika 4
søn. 14.04
15:15 - 17:07
Vika 2

Denne vakre dokumentaren forteller om beboerne i nabolagene Sabra og Shatila i Beirut, sett gjennom øynene til fire familier. Filmen er et viktig talerør for den befolkningen i byens fattigste områder.

En papirløs mor har ikke råd til å sende sin syke datter på sykehus. En åtte år gammel syrisk flyktning jobber lange dager for å støtte mor og søsken. En far vurderer om hans tretten år gamle datter vil ha det bedre om hun giftes bort, mens en annen prøver å legge fra seg misbruk og kriminalitet for å oppdra sin unge sønn. Det er disse fire, og deres familier, som står i sentrum av In the Shadow of Beirut.

Med et observerende blikk tar dokumentaren seeren med til Sabra og Shatila, to av de fattigste områdene i Beirut, for å møte mennesker på deres egne premisser. Resultatet er en film som er like intim som den er rystende.

«In the Shadow of Beirut is painful in every sense of the word. But it’s a required viewing that has the potential to evolve into a rallying cry for anyone with the power to act and aid the situation — which should be all of us.»
– Matthew Roe, Film Threat –

Jenny Lund

Panelsamtale: «Barndom på vent»

Etter visningen av IN THE SHADOW OF BEIRUT på søndag 14. april i Sal 2 på Vika Kino blir det en panelsamtale barns oppvekst i nabolagene Sabra og Shatila i Beirut. Samtalen gjøres i samarbeid med Redd Barna.

Les mer om arrangementet her.

Fagpub: Hvem bor i Libanon?

Lurer du på hvem som egentlig bor i Libanon? Ler mer i vår fagpub. Vi sørger for faglig påfyll til noe godt å drikke i Vikakjelleren før visningen av IN THE SHADOW OF BEIRUT, søndag 14. april. Arrangementet starter 14.40, og du trenger ikke billett til filmen for å komme.

Les mer om arrangementet her.

Regissør

Stephen Gerard Kelly er en irsk regissør og filmfotograf. In the Shadow of Beirut er hans debutfilm. Han tilbragte fem år i Beirut for å lage den. Garry Keane er en irsk regissør, produsent og filmfotograf med lang erfaring som dokumentarskaper for britisk og amerikansk TV. Han hadde med-regi på den kritikerroste dokumentaren GAZA (2019).

Denne filmen inngår i

Dokumentar

Originaltittel في ضلال بيروت

Land Libanon, Irland, Storbritannia, Tyskland

År 2023

Regissør Stephen Gerard Kelly, Garry Keane

Fotograf Stephen Gerard Kelly

Produsent Brendan Joseph Bryne, Myriam Sassine

Produksjonsselskap Cyprus Avenue Films, Real Films, Gebrüder Beetz Filmproduktion, Abbout Productions (LB)

Spilletid 1t 32m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?