tor. 11.04
20:15 - 22:16
Vika 1
lør. 13.04
13:30 - 15:31
Vika 1
søn. 14.04
18:00 - 20:01
Vika 2

Livene til to kvinner fra ulike sider av Sudan veves sammen etter en dramatisk hendelse. Dette er et intenst drama om religion, fordommer, kjønnsroller og krig, med splittelsen av Sudan som bakteppe.

Et drap som kunne vært unngått er utgangspunktet da middelklassekvinnen Mona får fattige Julia og hennes sønn inn i livet sitt. Goodbye Julia gir oss et glimt inn i det sudanesiske samfunnet i tiden før folkeavstemmingen som gjorde Sør-Sudan til selvstendig stat i 2011, men er fremfor alt en filmperle om mellommenneskelige relasjoner i det store og det små.

Gjennom hverdagslige situasjoner og nydelig filmhåndverk er filmen innom vanskelige temaer som sosialisering, religion, fordommer, kjønnsroller og krig.

Omtrent samtidig som filmen ble varmt mottatt under Cannes-festivalen i fjor brøt det ut nye kamper i Khartoum, og krig- og katastroferammede Sudan er nå det landet i verden med flest mennesker på flukt.

«Mohamed Kordofani's well-performed deep cut into Sudan's recent history unfolds like a morality thriller.»
– Variety –

Gunhild Sølvberg

Fagpub: Hvorfor ble Sudan delt opp i Sudan og Sør-Sudan?

Lurer du på hvorfor Sudan egentlig ble delt i to? Ler mer i vår fagpub. Vi sørger for faglig påfyll til noe godt å drikke i Vikakjelleren før visningen av GOODBYE JULIA, torsdag 11. april. Arrangementet starter 19.40, og du trenger ikke billett til filmen for å komme.

Les mer om arrangementet her.

Regissør

Mohamed Kordofani er flytekniker og filmregissør med flere kortfilmer bak seg, i tillegg til musikkvideoer og kommersielle filmer. Goodbye Julia er Kordofanis første spillefilm. Med filmen skapte Mohamed Kordofanis historie da den i mai 2023 hadde premiere som den første sudanesiske filmen vist under filmfestivalen i Cannes. Goodbye Julia var Sudans kandidat til Oscar i 2024.

Denne filmen inngår i

Fiksjon

Originaltittel وداعا جوليا (Wada'an Julia)

Land Sudan, Sverige, Tyskland, Saudi-Arabia, Frankrike, Egypt

År 2023

Regissør Mohamed Kordofani

Manusforfatter Mohamed Kordofani

Fotograf Pierre de Villiers

Produsent Amjad Abu Alala, Mohammed Alomda

Med Eiman Yousif, Siran Riak, Nazar Goma, Ger Duany, Issraa Elkogali Häggström

Produksjonsselskap Station Films

Spilletid 2t 1m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?