lør. 18.03
14:15 - 15:54
Vika 4
søn. 19.03
13:00 - 14:39
Vika 2

En personlig flue-på-veggen dokumentar hvor det å skape samhold og å finne en felles glede og rytme, på tvers av språk og kulturer, blir satt på prøve.

Far from the Nile er en dokumentar som følger The Nile Project på deres 100 dager lange USA turne. The Nile Project er et prosjekt som har samlet 12 musikere fra 7 av de 11 landene langs Nilen. Vi får være tett med på musikerne og deres oppturer og nedturer. Dokumentaren gir et unikt innblikk i deres liv og tradisjoner, og deres relasjoner til både hverandre, musikken og kulturen. En nydelig film som drar deg inn, og som får deg til å føle deg som en del av gjengen.

Du er vitne til samhold og glede, og til å finne likheter blant ulikhetene. Gjennom hele turneen jobbes det for å finne en felles glede og rytme, på tvers av språk og kulturer. Livet på tuné viser seg å være slitsomt, og små konflikter oppstår lett. Til tross for ulike bakgrunner, kulturelle forskjeller og musikalske ulikheter kjemper de hele veien om å stå samlet bak prosjektet og alt det står for. En dokumentar om forskjeller og likheter, om hva som bringer oss sammen, og om å dele gleder og skape samhold på tvers av landegrenser.

Regissør

Sherief Elkatsha (f. 1973) ble født i USA, men er oppvokst i Cairo, Egypt. Han er mest kjent for Cairo Drive (2013), Butts Out (2006) og Boys Don’t Cry (1999). Han har vunnet to priser for Cairo Drive, under Abu Dhabi Film Festival og DOC NYC. Han vant også beste dokumentar prisen under New England Film and Video Festival for Butts Out.

Denne filmen inngår i

Dokumentar

Originaltittel بعيدا عن النيل

Land Egypt, USA

År 2022

Regissør Sherief Elkatsha

Fotograf Sherief Elkatsha

Produsent Sherief Elkatsha, Christopher McElroen

Med Mohamed Abozekry, Michael Bazibu, Nader Elshaer, Ibrahim Fanous m.f.

Produksjonsselskap KatshaFilms

Distribusjon KatshaFilms

Spilletid 1t 39m

Språk Engelsk, Arabisk, Amharic, Swahili

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?