Al-Hol-leiren er regnet for å være en av verdens farligste flyktningeleirer. Mer enn 73.000 mennesker, hovedsakelig IS-sympatisører, holdes fanget av de kurdiske styrkene som kontrollerer yttergrensene til leiren, men inne i selve leiren kontrolleres hverdagen av høyerestående IS-medlemmer som driver en knallhard internjustis.

Bevæpnet med en mobiltelefon og en pistol risikerer småbarnsfaren Mahmud, Ziyad og de andre frivillige medarbeiderne på Yazidi Home Center livene sine når de jevnlig sniker seg inn i leirene på nattestid for å redde ut jesidiske kvinner som holdes fanget av IS som såkalte sabayaer, sex-slaver. En høydramatisk dokumentarfilm som til tross for sitt bekmørke utgangspunkt samtidig også evner å skildre øyeblikk med håp og medmenneskelig varme.

Svensk-kurdiske Hogir Hirori vant prisen for beste regi i dokumentarklassen World Cinema Documentary på årets Sundance Film Festival.

Filmen er et svært godt utgangspunkt til å snakke videre om den spesifikke situasjonen i Syria og mer generell problematikk knyttet til flyktninger og asylinstituttet.

For påmelding, klikk her.

Land Sverige

År 2021

Regissør Hogir Hirori

Manusforfatter Hogir Hirori

Fotograf Hogir Hirori

Produsent Hogir Hirori, Antonio Russo Merenda

Produksjonsselskap Lolav Media, Ginestra Film

Spilletid 1t 30m

Språk Arabisk, Kurdisk

Undertekst Engelsk

Aldersgrense 12

Lenker IMDb