24. feb. - 26. feb.
Digital Festival
Programslipp Tilgjengelig fra 24. feb.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Vi befinner oss i Casablanca. Den høygravide Samia vandrer gatelangs på jakt etter en jobb og et sted å sove. Huj banker på døren til enken Abla, som eier et bakeri. Ablas åtte år gamle datter Warda overtaler henne til å hjelpe den gravide kvinnen, og motvillig ser Abla seg nødt til å tilby Samia husly i nettene frem til den nært forestående fødselen.

Den verdenskjente skuespillerinnen Loubna Azabal (Abla) og unge Nisrin Erradi (Samia) har et svært godt samspill, noe som gjør forholdet mellom karakterene deres både troverdig og rørende. Maryam Touzanis regidebut oser av selvtillit, og hadde premiere i den prestisjetunge Un Certain Regard-seksjonen under filmfestivalen i Cannes i 2019. Som så mange andre marokkanske filmer retter ADAM en subtil kritikk mot patriarkalske samfunnsnormer. Budskapet siver ut gjennom lerretet, i likhet med duften av søtsakene de to kvinnene lager i Ablas bakeri.

Johanne Svendsen Rognlien

Regissør

Maryam Touzani (f. 1980) er en marokkansk filmregissør utdannet i London. Hun har laget to kortfilmer, og siden jobbet som manusforfatter på filmer som Much Loved (2016) og Razzia (2018) sammen med sin mann Nabil Ayouch. I sistnevnte film spilte hun også hovedrollen. Adam er hennes regidebut, og hadde premiere i den prestisjetunge Un Certain Regard-seksjonen under filmfestivalen i Cannes i 2019.

Originaltittel Adam

Land Marokko, Frankrike, Belgia

År 2019

Regissør Maryam Touzani

Manusforfatter Maryam Touzani

Fotograf Virginie Surdej

Produsent Nabil Ayouch

Med Lubna Azabal, Douae Belkhaouda, Nisrin Erradi

Spilletid 1t 38m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer