Å vie plass til kortfilm på festivaler er en av de viktigste måtene vi kan løfte frem en ny generasjon filmskapere på. Vi har plukket ut fem palestinske kortfilmer som gir publikum nye perspektiver på en av regionens mest kompliserte områder.

Area C
Regi: Salah Abu Nimah // Lengde: 10 min

Area C er et område på Vestbredden der palestinsk politi ikke har myndighet til å gripe inn i uroligheter. Omringet av israelske bosettere forsøker gutten Hussain å ta grep for å beskytte huset og foreldrene fra okkupasjonen.

Ambience
Regi: Wisam Al Jafari // Lengde: 15 min

Hvordan spille inn et musikkalbum uten å ha tilgang på et lydtett studio, i et land som aldri er stille? Det er en av de mer trivielle utfordringene to unge menn i en palestinsk flyktningleir møter.

The White Elephant
Regi: Shuruq Harb // Lengde: 12 min

Ved å bruke bilder hentet fra internett av israelere under Golfkrigen, den første intifadaen og musikkfestivaler, danner regissør Shuruq Harb et lappeteppe av hva det vil si å være palestinsk tenåring på 1990-tallet.

Rupture
Regi: Yassmina Karajah // Lengde: 18 min

Vi møter fire arabiske ungdommer som prøver å finne seg til rette i en ny hverdag i Canada. Rollene besettes av amatørskuespillere som selv har overlevd krig, og som gjennom arbeidet med kortfilmen bearbeider tap de selv har opplevd.

A Drowning Man
Regi: Mahdi Fleifel // Lengde: 15 min

Alene og langt hjemmefra møter vi Gutten som vandrer rundt i en fremmed by. I kampen mot fiendtlige omgivelser er han tvunget til å gjøre kompromisser for å overleve. Spørsmålet er bare hvor langt han kan gå?

År 2018

Regissør Salah Abu Nimah, Wisam Al Jafari, Shuruq Harb, Yassmina Karajah, Mahdi Fleifel

Spilletid 1t 10m