En episk og storslagen flettverkshistorie om rasisme, diskriminering og det å være annerledes, fra en av Midtøstens viktigste regissører.

I Razzia følger vi følger fem ulike historier som knyttes sammen i en eksplosiv finale. Dette er den sjette filmen fra Nabil Ayouch, en av Midtøstens store regissører. Hans forrige film, Much Loved, skildret prostitusjonsmiljøet i Marrakech og ble forbudt i hjemlandet. Også denne gang tar Ayouch et kraftfullt oppgjør med politiske og sosiale konflikter i Marokko. I hver historie møter vi ulike versjoner av diskriminering og intoleranse. Vi blir kjent med den berbiske læreren i Atlas-fjellene som nektes å undervise på det eneste språket barna forstår, den jødiske restauranteieren som må skjule sin identitet, og en ung, homofil wannabe-rockestjerne som prøver å ligne på Freddy Mercury. Hver for seg gripende og nære fortellinger, og som alltid med Ayouchs filmer akkompagnert av nydelig foto og strålende skuespill.

Nabil Ayouch (f. 1969) er en fransk-marokkansk film og TV-regissør, produsent og forfatter. I 1992 regisserte han sin første kortfilm Les Pierres bleues du désert. Senere har han laget kortfilmene Hertzienne Connexion (1993) og Vendeur de silence (1994), som han mottok internasjonal anerkjennelse for. Spillefilmen God’s Horse konkurrerte i Un certain regard-seksjonen under filmfestivalen i Cannes i 2012.

SØNDAG 22. APRIL

13.00 Visning av Razzia med påfølgende samtale om marokkansk film. Kjøp billetter til visningen her.

Originaltittel Razzia

År 2017

Regissør Nabil AYOUCH

Manusforfatter Nabil AYOUCH, Maryam TOUZANI

Fotograf Virginie SURDEJ

Med Maryam TOUZANI, Arieh WORTHALTER, Amine ENNAJI, Abdelilah RACHID

Spilletid 1t 59m

Lenker IMDb