Historien om Mariams surrealistiske kamp for rettferdighet etter en voldtekt utfordrer patriarkalske krefter i det tunisiske samfunnet.

På en fest får 21 år gamle Mariam hull i kjolen og må låne en venninnes mer utfordrende antrekk. I diskotekets mørke møter hun Youssef, som tar henne med på en tur på stranden. Det ender med at Mariam blir voldtatt av to politimenn. De neste timene må Mariam og den unge mannen kjempe en nærmest surrealistisk kamp for rettferdighet på politistasjonen, en helseklinikk og på et offentlig sykehus. De to blir kasteballer i et system der folk er mest opptatt av å beskytte seg selv.

Beauty and the Dogs består av ni lange scener, som gir filmen et sterkt virkelighetspreg og bidrar til at vi føler vi er tett på Mariam. Vi kan nesten lukte de kalde sykehuskorridorene og svetten på diskoteket. I sitt internasjonale gjennombrudd som regissør lykkes Kaouther Ben Hania i å utfordre patriarkalske krefter i det tunisiske samfunnet.

Filmen er støttet av Sørfond. Beauty and the Dogs er produsert i samarbeid med Integralfilm AS ved Jørgen og Nefise Özkal Lorentzen.

Kaouther Ben Hania (f. 1977) er en tunisisk regissør og manusforfatter. Hun har tidligere laget flere kortfilmer og to spillefilmer, deriblant liksom-dokumentaren Challat of Tunis (2014). Beauty and the Dogs ble vist under Cannes-festivalen i vår, der Ben Hania var en av to arabiske filmskapere med film i det offisielle programmet.

Originaltittel Aala Kaf Ifrit

År 2017

Regissør Khaled Walid BARSAOUI, Kaouther Ben HANIA

Manusforfatter Kaouther Ben HANIA

Fotograf Johan HOLMQUIST

Med Mariam AL FERJANI, Ghanem ZRELLI, Noomen HAMDA

Spilletid 1t 39m

Lenker IMDb