søn. 14.04
15:15 - 17:07
Vika 2

Hvordan ser verden ut hvis du vokser opp i Sabra og Shatila, de fattige bydelene i den libanesiske hovedstaden som vises i filmen IN THE SHADOW OF BEIRUT? Hvordan er det å vokse opp der som flyktning fra Palestina eller Syria? Hvilke utfordringer og drømmer har barna fra Sabra og Shatila?

Utenlandssjef i Redd Barna og forfatter av boken «Mur - delt landskap i Israel og Palestina», Nora Ingdal og Ahmed Alaydi, som har vokst opp som palestinsk flyktning i naboleirene til Sabra og Shatila, i samtale med Ewa Sapiezynska, seniorrådgiver for humanitær politikk i Redd Barna.

Om filmen:

En papirløs mor har ikke råd til å sende sin syke datter på sykehus. En åtte år gammel syrisk flyktning jobber lange dager for å støtte mor og søsken. En far vurderer om hans tretten år gamle datter vil ha det bedre om hun giftes bort, mens en annen prøver å legge fra seg misbruk og kriminalitet for å oppdra sin unge sønn. Det er disse fire, og deres familier, som står i sentrum av dokumentaren IN THE SHADOW OF BEIRUT.

Paneldeltakere:

  • Moderator: Ewa Sapiezynska er sosiolog og jobber som politisk seniorrådgiver i Redd Barna
  • Nora Ingdal er forfatter av «Mur - delt landskap i Israel og Palestina» Utenlandssjef i Redd Barna.
  • Ahmed Alaydi som har vokst opp som palestinsk flyktning i flyktningleirene Mar Elias og Bourj el-Barajneh i nærheten av Sabra og Shatila, sør i Beirut

Praktisk Info:

  • Dato: søndag 14. april, 2024
  • Arrangementet starter 15.15 i Sal 2 på Vika Kino.
  • Etter filmen vil det være en samtalen «Barndom på vent.» Samtalen varer i 20 minutter.

Samarbeidspartnere:

Arrangementet gjøres i samarbeid med Redd Barna.

Relaterte filmer