lør. 18.03
14:00 - 18:46
Nasjonalmuseet

Visning av dokumentaren «Miguel’s War» (2021) i auditoriet på Nasjonalmuseet. Filmen er et formmessig lekent portrett av en homofil libanesisk mann i selveksil i Spania, som kjemper for å forsone seg med spøkelser fra fortiden.
Etter visningen blir det en halvtimes samtale mellom filmens hovedperson, Miguel Jelelaty, og regissøren Elaine Raheb, ledet av Bassel Anis Hatoum fra Skeiv Verden.

Ordinær billett koster 100 kr.

Filmomtale:
Skam, skyldfølelse, undertrykkelse og konflikt rundt sin seksuelle identitet driver syrisk-libanesiske Miguel Jelelaty til å forlate Libanon til fordel for Spania, hvor han kan leve åpent som homofil. Hans utsvevende liv i Spania minner om en Almodóvar-karakter, fullt av fargerik ekstravaganse og utfordring av seksuelle tabuer. Etter 37 år i eksil følger vi ham når han for første gang siden ungdommen skal dra hjem til Libanon.Regissør Eliane Raheb blander intervju, animerte sekvenser, arkivmateriale, rekonstruerte scener og konvensjonell flue-på-veggen opptak i sitt portrett av eksentriske Miguel og hans oppgjør med traumene fra egen fortid.

“It's a powerful portrait of a person and place, and one of the most impressive documentaries of the year.”
-EyeForFilm

Arrangementet er et samarbeid mellom Arabiske filmdager, Nasjonalmuseet, Skeiv Verden og Masahat.

Relaterte filmer