lør. 18.03
19:00 - 00:15
Vika 1
Rebel Avslutningsfilm Kjøp billett

Vi ønsker velkommen til årets avslutningskveld med film og fest.
Den actionfylte filmen REBEL får æren av å avslutte årets festival. Filmen handler om to brødre som rives fra hverandre av radikalisering og ekstremisme i et adrenalinfylt action epos om fremmedkrigere i Syria.

Vi er veldig heldige som får besøk av skuespiller Aboubakr Bensaihi, som introduserer filmen. Filmen vises lørdag 18.mars kl. 19:00 på Vika kino.

Etter visningen inviterer vi til fest - for etter fire dager i kinosalen er det på tide å strekke på beina og røre på kroppen. Vi inviterer vi til enkel matservering og kos i Vika-kjelleren, før vi flytter festen videre til Dunk i 22:00 tiden, hvor DJ Christophe Boulmer spiller. Vi garanterer god stemning.

Mer om filmen
To brødre rives fra hverandre av radikalisering og ekstremisme i dette brutale og realistiske eposet fylt av adrenalin om fremmedkrigere i Syria.

For å få en ny start etter et liv som kriminell, reiser Kamal fra Brussel til Syria for å hjelpe krigsofre. Familie og venner er uvitende om hans reise, og blir rystet når han dukker opp i et propagandavideo, hvor han og andre IS-soldater henretter krigsfanger. Mens moren blir sønderknust av nyheten, reagerer lillebror Nassim på 12 år med fortvilelse og sinne. Han blir dermed et lett bytte for radikaliserte krefter som lover å gjenforene ham med broren. Deres mor, Leia, må nå kjempe med alt hun har for redde sin yngste sønn.

De to regissørene, Adil El Arbi og Bilall Fallah, viser på en troverdig måte den menneskelige siden hos de ulike karakterene. Empatiske skildringer levendegjør og viser på en realistisk måte motivasjonene for valgene de tar. Arbi og Fallah har erfaring fra store Hollywood-produksjoner, og bruker ulike sjangergrep fra actionfilm til musikal til å fortelle en gripende og visuelt slående historie om krigen i Syria, og konsekvensene av radikalisering og ekstremisme.

Relaterte arrangementer

Relaterte filmer