tor. 17.03
17:30 - 19:16
Vika 1

Manglende avfallshåndtering har over flere år vært et stort problem i Libanon, og dette utgjør en alvorlig helse- og miljøtrussel for både befolkningen og naturen.

Etter visningen av Costa Brava, Lebanon torsdag 17. mars kl. 17.30 inviterer vi til en samtale om bakgrunnen for søppelkrisen og situasjonen som gjør at det er så vanskelig å løse den.

Selv om Libanon er et lite land og staten er sekulær, er statsmakten fordelt mellom religiøse grupper. Disse ulike gruppene har forskjellige interesser, og dette, i tillegg til en pågående finanskrise og følgene av koronapandemien og havneeksplosjonen i Beirut, medfører at veien ut av den kritiske søppelkrisen er alt annet enn enkel.

Handlingen i Costa Brava, Lebanon er i stor grad en kommentar til krisen, og har til gjengjeld blitt produsert i henhold til en protokoll for miljøvennlig filmproduksjon, utarbeidet av filmens produsent Myriam Sassine.

Myriam Sassine og regissør Mounia Akl deltar i samtalen sammen med Rana Issa, styremedlem i Masahat og førstelektor på Universitet i Oslo. Moderator er Nisrin Maktabi Barkouki, seksjonsleder ved Deichman Holmlia og Deichman Bjørnholt.

Samtalen er et samarbeid mellom Arabiske filmdager og Masahat - Open Spaces for Arab Culture in Exile مساحات, og Deichman Holmlia og Deichman Bjørnholt.

Filmen Costa Brava, Lebanon er støttet av filmfondet Sørfond

Samtalen vil foregå på engelsk.

Klikk her for å gå til Facebook-eventet. 

Relaterte gjester

Relaterte filmer