Takk for i år!

Etter to år med pandemi var Arabiske filmdager endelig tilbake på kino, og det har vært en fantastisk festival!

Kjære publikum, takk for at dere var med på å skape det som ble en svært vellykket utgave av Arabiske filmdager. For første gang siden 2019 hadde vi muligheten til å gjennomføre en fullverdig festival på kino, med alt det innebærer.

Endelig kunne filmene komme til sin fulle rett på det store lerretet, festivalen var nok en gang en møteplass hvor folk kunne samles, diskutere og kose seg, og vi kunne arrangere fest, debatter og servere deilig mat og drikke. Alt det en festival skal inneholde! 

I år omfattet Arabiske filmdager for første gang et konkurranseprogram. Vinnerfilmen mottok 10.000 kr, gitt av Stiftelsen Festivalkontoret. Juryen, bestående av skuespiller Iman Meskini og filmskaperne Mohamed Chakiri og Siri Nerbø, landet på en svært verdig vinner: Abdallah Al-Khatibs dokumentar Little Palestine, (Diary of a Siege)

Les mer om prisvinneren her

En av fordelene ved å arrangere en fysisk festival er at vi igjen kunne ta imot internasjonale gjester. Vi var så heldige å ha filmskaperne bak to av filmene i konkurranseprogrammet til stede på festivalen: Samaher Alqadi, regissør av As I Want, og regissør Mounia Akl og produsent Myriam Sassine bak Costa Brava, Lebanon

I tillegg til den ordinære festivalen for publikum har vi arrangert skolevisninger under Arabiske filmdager, og nesten tusen elever i videregående skole har deltatt på visninger av In Between, The Man Who Sold His Skin, Sabaya og Casablanca Beats.

Nå ser vi frem mot neste festival, og at Arabiske filmdager skal fortsette å vokse og blomstre i årene som kommer. 

Takk for i år fra staben ved Arabiske filmdager og Stiftelsen Festivalkontoret!

Arabiske 42

Konkurransejuryen, bestående av Iman Meskini, Mohamed Chakiri og Siri Nerbø. (Foto: Jonas Carlsen)

DSCF0947

Regissør Samaher Alqadi i panelsamtale etter visning av hennes film As I Want. (Foto: Ingvild Vaale Arnesen)

DSCF0668

Costa Brava, Lebanon-filmskaperne Myriam Sassine og Mounia Akl sammen med co-produsent i Barentsfilm, Ingrid Lill Høgtun. (Foto: Ingvild Vaale Arnesen)

Arabiske 13

Ordfører Marianne Borgen holder åpningstale. (Foto: Jonas Carlsen)

DSCF0903

DJ Daeva spiller på avslutningsfesten. (Foto: Ingvild Vaale Arnesen)