Powerless - dokumentar med kvass humor

Dokumentarfilm har vært et satsingsområde for Arabiske Filmdager så lenge festivalen har eksistert, så også i år. Den humoristiske Powerless fra Libanon er en av årets beste dokumentarer. Se den klokken 15.00 i dag i Lillebil på Cinemateket!

Libanon er et land preget av mange motstridende interesser og meninger, men to ting er alle enige om: Landet har et stort problem med strømforsyningen, og myndighetene takler det på en særs dårlig måte. Strømbrudd skjer til stadighet, gatelysene står på midt på dagen og stemningen er generelt kaotisk og frustrerende.

I filmen blir vi kjent med ulike folks møte med dette problemet. En av personene vi møter er Jamal som er dypt fortvilet over situasjonen. Hans rumenske kone har forlatt landet med deres felles barn, i desperasjon over de hyppige strømbruddene, og hans egen helse er skrantende. Som en konsekvens av dette har han saksøkt de libanesiske myndighetene for sine personlige tap. I samme område holder en fyr som kaller seg «Robin Hood» til. Han tatt saken i egne hender, klatrer opp i strømmastene omdirigerer strøm til de som ber ham om det.

Powerless gir publikum mulighet til å kjenne litt på den desperasjonen lokalbefolkningen føler når strømmen går for tiende gang på en time. Heldigvis svartmaler ikke filmen situasjonen helt, men viser en befolkning som er kreative og småfrekke i sine metoder for å få strøm til hjemmene sine igjen. Et til dels svært underholdende og humoristisk skue.

Få med deg Powerless lørdag kl. 15.00 eller søndag kl. 17.30 i Lillebil på Cinemateket!