NEIGHBOURS - Førpremiere med besøk av regissør Mano Khalil på Vika Kino

Velkommen til førpremiere på NEIGHBOURS med besøk av filmens regissør Mano Khalil på Vika Kino!

Dato: Onsdag 22.nov
Tid:
kl. 17.30
Sted:
Vika kino
Billetter:
 https://www.nfkino.no/order/b1...

NEIGHBOURS vant publikumsprisen på årets Arabiske filmdager, nå får du muligheten til å se filmen igjen, med regissørbesøk av Mano Khalil.

Mano blir introdusert og ønsket velkommen før filmen sammen med journalist og kritiker Geir Kamsvåg. Etter visningen blir det samtaler med publikum, sammen med Mano og Geir.

Om filmen:

Tragedie og humor går hånd i hånd i denne perlen om krig og konflikt sett gjennom barneøyne. Neighbours er et varmt og vakkert drama som, tross alvoret, renner over av kjærlighet.

Tidlig på 80-tallet bor den seks år gamle kurdiske Sero med familien sin i en landsby på den syrisk-tyrkiske grensen. Han plager soldater med onkelen Amar, er stadig på besøk hos den jødiske nabofamilien og drømmer om å en gang ha en TV å se tegnefilmer på. Livet er fredelig på tross av den politiske situasjonen, men det skal til å endres. Landsbyens nye lærer er sendt for å innordne barna under det syriske diktatorskapet og lære dem å hate jøder. Da tragedie rammer Seros familie endrer tilværelsen seg drastisk. En kjedereaksjon av endringer settes i gang, og før skoleåret er omme er Seros liv endret for alltid.

Velkommen!