Neighbours er årets publikumsvinner

Publikum har talt. Neighbours er årets film.

For første gang i festivalens historie har publikum fått lov til å stemme frem sin favorittfilm. Årets vinner er spillefilmen NEIGHBOURS av Mano Khalil. Filmen vil komme på norske kinoer seinere i år, og distribueres av Manymore Films.

"Gleden ble stor da vi i Manymore fikk publikumsprisen for beste film på de arabiske filmdager. Nå gleder vi oss til å sette opp filmen over hele landet i nærmeste fremtid slik at flest mulig kan se den på kino" sier Bjørg Veland i Manymore Films.

NEIGHBOURS har inngått i festivalens fokus på Kurdistan. Filmen er kurdisk og hadde verdenspremiere på Solothurn Film Festival i Sveits i 2021. Tragedie og humor går hånd i hånd i denne perlen om krig og konflikt sett gjennom barneøyne. Filmen er et varmt og vakkert drama som, tross alvoret, renner over av kjærlighet. Regissør og manusforfatter Mano Khalil balanserer humor og tragedie, det absurde og det alvorlige, på imponerende vis. NEIGHBOURS kyr ikke alvoret ved krig, men mister aldri varmen, ikke minst takket være unge Serhed Khalils fantastiske skuespill i rollen som Sero. Filmen er inspirert av regissørens egen oppvekst.

"Vi syntes det var på tide å få på plass en mulighet for publikum å stemme på sin favorittfilm under festivalen. Arabiske filmdager er først og fremst en publikumsfestival, og vi har et entusiastisk publikum som elsker arabisk film, og da er det naturlig at det er publikummet som skal kåre festivalens vinnerfilm! Det er særdeles hyggelig at prisen går til en film som kommer på norske kinoer, vi håper at mange blir oppmerksomme på denne nydelig perlen av en film som på en varm og rørende måte tar opp viktigheten av gjensidig respekt og det å leve sammen som gode naboer" sier festivalsjef Per Eirik Gilsvik.

Publikumsprisen er sponset av festivalens hovedsponsor Mycall, og en heldig vinner ble trukket av de 339 publikummerne som stemte på sin favorittfilm.  Premien var en SAMSUNG Galaxy S23.

DSCF5585 1

Mano Khalil under årets festival