Casablanca Beats åpner årets festival!

Årets åpningsfilm er Marokkos Oscar-kandidat, et herlig og energisk hiphop-drama.

Arabiske filmdager er utrolig stolte over å ha marokkanske Casablanca Beats av Nabil Ayouch som åpningsfilm på årets festival.

I tillegg å være Marokkos Oscar-bidrag hadde filmen sin verdenspremiere i hovedkonkurranse under fjorårets filmfestival i Cannes, og har blitt en stor kinosuksess i hjemlandet. 

Festivalåpningen finner sted 16. mars kl. 17.30 i Vika 1. Fra og med åpningen vises det festivalfilmer i alle saler på Vika kino, og etter visningen av Casablanca Beats inviterer vi til mingling og drinker i kinoens kjeller.

Casablanca Beats følger livet til en gruppe ungdommer fra Sidi Moumen, en fattig forstad til Casablanca som preges av radikalisme, arbeidsløshet og mangel på fremtidstro.

Den tidligere rapperen Anas starter hiphop-kurs på den lokale ungdomsklubben, der han lærer ungdommene hvordan hiphop i USA har vært en sentral uttrykksform for marginaliserte grupper i kampen mot sosial urettferdighet. Nå engasjerer han de til å uttrykke utfordringene de møter i hverdagen gjennom dans og musikk, og ta opp kampen for frihet og rettferdighet i eget nærmiljø. Casablanca Beats er en slags marokkansk krysning mellom 8 Mile og Fame, en energisk og engasjerende film, krydret med et glitrende soundtrack av lokal hiphop.

Filmen er basert på sanne hendelser fra lokalmiljøet i Sidi Moumen, og kan leses som et ungdommens brøl om endring.

Arabiske filmdager har tidligere vist flere av Nabil Ayouch sine filmer, inkludert Razzia (2017), Much Loved (2015) og Horses of God (2012).

Casablanca Beats slippes på ordinær kino 9. september av distributøren Ymer Media.