Arabiske Filmdager er i gang!

God film med nye perspektiver, engasjerende debatter og stemning i taket. Det er det du kan forvente når du kommer på Arabiske Filmdager.

I år er tredje gang festivalen går av stabelen, og det blir bedre enn noen gang.

I går var salene fullsatte til både åpningsfilmen The Attack og klassikeren Palassets stillhet. Regissør Ziad Doueiri (The Attack) skulle egentlig vært tilstede, men tåka forsinket flyavgangen hans, og han mistet forbindelsen videre fra New York. Han var med oss direkte over skype hvor han levende fortalte hvordan han hadde argumentert så iherdig å få komme gjennom gaten på flyplassen at sikkerhetsvaktene hadde tatt den bryske tonen. Så ivrig var han etter å komme, og han synes det var leit å ikke kunne få være med på festivalen med hele seg.

Doueiri er en av flere regissører tilstede ved festivalen – den eneste av dem som snakker over skype, vel å merke. Ønsker du å stille spørsmål ved filmene, rose eller kritisere har du en gyllen mulighet her! De som var tilstede etter The Attack fikk høre litt om hvordan filmindustrien fungerer, hvordan produsenter
syntes filmen var så kontroversiell at de ønsket å få navnene sine fjernet fra plakaten og hvordan Doueiri selv, ved å filme i Israel, risikerer fengsel i hjemlandet Libanon.

Var du ikke der? Fortvil ikke! Det er fortsatt to dager igjen av festivalen, to dager med film og fest! Ziad Doueiri snakker med oss igjen etter den andre visningen av The Attack i kveld lørdag kl. 17.45, og det er flere andre visninger med påfølgende samtaler eller debatter.

Kom, kom!

PS: Festen er i kveld, er gratis og åpen for alle!