Aladdin - barnefilm og kultklassiker

Arabiske Filmdager er for kinogjengere i alle aldre, også barn. Suksessen fra i fjor med å ha barnefilm på programmet gjentas i år, denne gangen med en klassiker. Gled deg til Aladdin, en forunderlig vakker film for barn, nostalgikere og alle som verdsetter god animasjon.

Filmen fra 1992 tar oss med til en svunnen tid i det fiktive landet Agrabah et sted i Orienten. Her bor gategutten Aladdin med sin venn, apen Abu. Han er så fattig at han tidvis må stjele mat for å overleve. En dag støter han tilfeldigvis borti den vakre prinsessen Jasmine, og de blir forelsket. Slikt blir det trøbbel av. Siden hun er prinsesse skal hun naturligvis gifte seg med en prins. Videre blir vi kjent med den onde trollmannen Jafar, hans krakilske, snakkende papegøye, Iago, et flyvende teppe og den store, blå lampeånden Genie. Sistnevnte driver filmen frem med sine innholdsrike allusjoner til Bibelen og verdenslitteraturens hovedverk, samt harselas med alt fra amerikanske presidenter til skuespillere som Robert de Niro og Groucho Marx.

Ved Arabiske Filmdager blir Aladdin vist med norsk tale. Det blir gjensyn med Trond Teigens umiskjennelige stemme som Aladdin. I tillegg bidrar blant andre folkekjære skuespillere som Jannike Kruse, Anders Hatlo, Nils Ole Oftebro og Henki Kolstad med sine stemmer i denne udødelige Disney-klassikeren. I tillegg til å være en glimrende tegnefilm har Aladdin fantastisk filmmusikk. Originalmusikken stakk av med en Grammy for beste soundtrack, og sangen "A Whole New World" ble premiert med Oscar for beste sang ved utdelingen 1993. Gjør deg klar for et medrivende gjensyn med et eventyr for hele familien!

Enkeltbilletter til Aladdin koster bare 20,-