Casablanca Beats følger livet til en gruppe ungdommer fra Sidi Moumen, en fattig forstad til Casablanca som preges av radikalisme, arbeidsløshet og total mangel på fremtidstro. Den tidligere rapperen Anas starter hiphop-kurs på den lokale ungdomsklubben, der han lærer dem hvordan hiphop i USA har vært en sentral uttrykksform for marginaliserte grupper i kampen mot sosial urettferdighet. Nå engasjerer han ungdommene til å uttrykke utfordringene de møter i hverdagen gjennom dans og musikk, og ta opp kampen for frihet og rettferdighet i eget nærmiljø. Casablanca Beats er en slags marokkansk krysning mellom 8 Mile og Fame, en energisk og engasjerende film, krydret med et glitrende soundtrack av lokal hiphop.

Men går politisk rap og religion sammen? I et nabolag som er dypt preget av tradisjon og strenge religiøse normer, møter ungdommene en rekke hindringer. Filmen er basert på sanne hendelser fra lokalmiljøet i Sidi Moumen. Som i det virkelig liv får vi ikke tydelige svar, men filmen kan i hvert fall leses som et ungdommens brøl om endring.

Filmen er høyaktuell nå etter at landet mot slutten av 2021 fikk et tydelig nytt politisk skifte etter at unge velgere vendte ryggen til det islamistiske PJD-partiet som har styrt landet sammenhengende siden 2011.

For påmelding, klikk her

Regissør

Nabil Ayouch (f. 1969) er en fransk-marokkansk film- og TV-regissør, produsent og forfatter. Siden 1993 har han mottatt stor internasjonal anerkjennelse for sine spillefilmer og kortfilmer, og Arabiske filmdager har tidligere vist flere av hans filmer, inkludert Razzia (2017), Much Loved (2015) og Horses of God (2012).

Land Marokko, Frankrike

År 2021

Regissør Nabil Ayouch

Manusforfatter Nabil Ayouch, Maryam Touzani

Fotograf Amine Messadi, Virginie Surdej

Produsent Nabil Ayouch, Amine Benjelloun, Alain Cohen, Martine Cohen, Alexandra Henochsberg, Bruno Nahon

Med Anas Basbousi, Ismail Adouab, Zineb Boujemaa, Meryem Nekkach, Nouhaila Arif

Produksjonsselskap Les Films du Nouveau Monde, Ali n’Productions in association with Unite de Production, Ad Vitam

Distribusjon Ymer Media

Spilletid 1t 40m

Språk Marokkansk-arabisk

Undertekst Engelsk

Aldersgrense 12

Lenker IMDb