Å være ordfører for byen Ramallah i Palestina er ingen lett oppgave, og det er dette prosjektet David Osits nydelige dokumentar Mayor lar oss få være med på.

Kristne Musa Hadid er inne i sin andre periode som ordfører, og er en travel mann som sjonglerer oppgaver som å få på plass grunnleggende infrastruktur i byen, som fungerende kloakk og gravplass, å organisere julegrantenningen på torget så det blir et innbydende show for byens innbyggere, og ikke minst å bygge opp merkevaren Ramallah internasjonalt, så byen kan tiltrekke seg mer turisme. Men bak den enorme innsatsen Musa og hans team nedlegger melder spørsmålene seg raskt: hvordan går det egentlig an å skulle drive en by i et land omringet av israelske styrker som tidvis inntar og overtar styringen, og hvor mye makt har Ramallahs viktigste politiker egentlig?

Det er umulig å ikke bli glad i politikeren og privatpersonen Musa, som er svært reflektert, ettertenksom og emosjonelt investert i byen sin. Bak varmen og humor åpenbarer det seg raskt en mann som må ta tøffe valg, både for byens nåtid og potensielle fremtid – beslutninger som ligger dimensjoner unna det ordførerne i våre hjemlige trakter står i!

Klikk her for å komme til vår strømmeplattform

For påmelding, klikk her.

Originaltittel Mayor

Land USA, Storbritannia

År 2020

Regissør David Osit

Fotograf David Osit

Produsent David Osit

Med Musa Hadid

Spilletid 1t 29m

Språk Engelsk, Arabisk

Undertekst Engelsk

Aldersgrense 12

Lenker IMDb