Vi befinner oss i 2012, ved starten av krigen i Syria. Regissør Soudade Kaadans spillefilmdebut kretser rundt en enkel historie: Sana (Sawsan Ercheid), en ung mor, forsøker å skape et normalt liv for sønnen tross urolighetene i landet, mens strømbrudd og mangel på vann og gass gjør det stadig vanskeligere. Når militæret beslaglegger alle forsyningene av gass legger Sana ut på en farlig ferd til nabolandsbyen for å skaffe propan, sammen med søskenparet Reem (Reham Al Kassar) og Jalal (Samer Ismael). Ferden blir snart livsfarlig, og de tre ender opp i utkanten av Damaskus uten hjelpemidler for å komme seg hjem.

Kaadan har tidligere laget en rekke dokumentarfilmer om flyktninger, men gjør her et hopp til fiksjonens verden. The Day I Lost My Shadow er en annerledes film om krigen i Syria, som i hovedsak fokuserer på karakterenes indre følelsesliv i stedet for de storpolitiske konsekvensene av konflikten.

Soudade Kaadan er en syrisk regissør, født i Frankrike. Hun har utdannelse i teater fra Syria og i film fra Libanon, og har produsert flere dokumentarfilmer for blant annet Al Jazeera og UNICEF. The Day I Lost My Shadow er hennes fiksjonsdebut, og har blitt vist på filmfestivaler i blant annet Venezia og Toronto. Hennes nyeste film Aziza vant juryprisen for kortfilm under filmfestivalen i Sundance i januar.

År 2018

Regissør Soudade Kaadan

Manusforfatter Soudade Kaadan

Fotograf Eric Devin

Med Reham Alkassar, Sawsan Arshid, Samer Ismail

Spilletid 1t 34m