fre. 03.03
18:00 - 01:00
Vippa

Tel Aviv on Fire er en særdeles vellykket satire som leverer et humoristisk skråblikk på Palestina og den israelske okkupasjonen. Vi følger palestinske Salam (Kais Nashef), som jobber på innspillingen av såpeserien «Tel Aviv on Fire». Serien er en nostalgisk spionfortelling fra Seksdagerskrigen, om agenten Rachel som har som mål å infiltrere det israelske militæret gjennom å forføre den israelske generalen Yehuda. Den viser seg å være svært populær hos både blant palestinere så vel som israelere.

En dag blir Salam stoppet på vei til jobb av den israelske grensevakten Assi (Yaniv Biton), hvis kone er opphengt i såpeserien. Grensevakten presser Salam til å endre handlingen i tråd med det han tror kona vil like. Heretter må Salam forsøke å påvirke hvordan handlingen i såpeserien utvikler seg, uten å avsløre at det er en israelsk grensevakt som gir ham ideene. Samtidig må TV-seriens produsent og Salams onkel Bassam (Nadim Sawalha) balansere hårfint mellom å være akkurat så anti-sionistisk at det palestinske publikummet følger med, uten at det israelske publikumet boikotter serien.

Den palestinske regissøren Sameh Zoabi gjør et smart valg ved å plassere en helt alminnelig mann i situasjoner som enkelt illustrerer den enorme ulikheten i status som råder mellom palestinere og israelere, og som får frem det absurde i konflikten på Vestbredden. Smart er det også at filmen fungerer på to nivåer: både som klisjefylt lek med såpesjangeren, og som en mer finstemt kommentar til vår samtid – også her krydret med humor. En fornøyelse av en film!

Regissør

Sameh Zoabi (b. 1975) was born and raised in a Palestinian village near the city of Nazareth. He graduated from Tel Aviv University with a degree in Film Studies and English Literature and continued to study film at Colombia University in the States. His feature film debut was Man Without a Cell Phone (2010), which was followed by Under the Same Sun in 2013. He was a screenwriter on The Idol, directed by Hany Aby Assad. Tel Aviv on Fire is his third feature film and premiered at Venice film festival.

Land Palestina, Israel

År 2018

Regissør Sameh Zoabi

Manusforfatter Dan Kleinman, Sameh Zoabi

Fotograf Laurent Brunet

Spilletid 1t 40m

Språk Arabisk, Hebraisk

Undertekst Engelsk

Aldersgrense 6

Relaterte arrangementer