tor. 11.04
17:30 - 19:35
Vika 1

De siste månedene har nyhetsbildet fra Palestina stort sett handlet om angrepene mot Gaza, men hva skjer egentlig på Vestbredden? I samarbeid med Palestinakomiteen inviterer vi til filmvisning av NO OTHER LAND fulgt av en samtale om situasjonen på Vestbredden.

Om samtalen:

Flere israelske ministre bor i kolonier på okkupert palestinsk land. De sier åpent at de ønsker kontroll på mest mulig land med færrest mulig palestinere. NO OTHER LAND viser hvordan palestinere selv står i kampen om hjemmene sine, men hva er reaksjonene fra andre stater og hva sier internasjonal lov om retten til landet? Leder for Palestinakomiteen, Line Khateeb, leder en samtale med Josef Adam Younes og Palestinas ambassadør i Norge, Marie Antoinette Selin.

Om filmen:

En palestinsk aktivist allierer seg med en israelsk gravejournalist. Sammen kjemper de mot Israels bosetterpolitikk som daglig fordriver palestinere på Vestbredden og gjør dem hjemløse. No Other Land forteller på en kraftfull måte om palestinsk aktivisme og understreker hvordan aktivisme går i arv fra generasjon til generasjon. Over flere år har et israelsk-palestinsk filmkollektiv – bestående av to palestinske og to israelske filmskapere – dokumentert uretten palestinere på Vestbredden daglig utsettes for, helt frem til den dramatiske utviklingen høsten 2023.

Deltakere:

  • Marie Antoinette Selin er Palestinas ambassadør i Norge.

  • Josef Adam Younes er advokat og styremedlem i Initiativet Forsvar Folkeretten.

  • Moderator: Line Khateeb er leder for Palestinakomiteen i Norge.

Praktisk Info:

  • Dato: torsdag 11. april, 2024

  • Arrangementet starter 17.30 i Sal 1 på Vika Kino.

  • Etter filmen vil det være en samtale på 30 minutter.

  • Samtalen vil være på engelsk.

Samarbeidspartnere:

Arrangementet gjøres i samarbeid med Palestinakomiteen.

Relaterte filmer