man. 13.03
19:00 - 21:20
Deichman Bjørvika
Samtale Kjøp billett

Velkommen til Arabiske filmdager og samtale om politisk satire med “Midtøstens Jon Stewart”!

OM ARRANGEMENTET
Bassem Youssef savnet noen som turte å tulle med politikere og media i Egypt etter den arabiske våren. Han forlot jobben som kirurg, og dro til USA for inspirasjon til å lage et program som lignet på Jon Stewarts ”The Daily Show”. Han startet en YouTube-kanal som raskt ble populær og det tok ikke lang tid før Bassem fikk sitt eget ukentlige program på TV, med over 30 millioner seere.

Før samtalen med Bassem viser vi dokumentaren Tickling Giants (1 t 51 min). Samtalen (25 min) ledes av Teresa Pepe, professor i arabisk og midtøsten-studier og leder av CIMS. Samtalen vil foregå på engelsk og arrangementet er gratis.Arrangementet gjøres i forbindelse med Bassem Youssefs show på Chat Noir 14.mars: https://www.facebook.com/events/chat-noir/bassem-youssef14-marschat-noir-oslo/3335991193306792/
Arrangeres av Arabiske filmdager, Masahat, CIMS - Senter for islam og Midtøsten-studier ved UiO og Deichman.

BILLETTER
Billettene blir tilgjengelig mandag 6. mars kl. 08:00.
Bestill her: https://deichman.hoopla.no/sales/event/3436064884
Det er helt gratis å være med, men vil du være sikret plass må du ha billett. Ubrukte billetter vil bli gitt videre fem minutter før arrangementsstart. Dørene åpner 15 minutter før.

OM FILMEN
Dokumentaren følger Bassem fra den spede begynnelsen, via enorm suksess og til voldsom motstand fra Det muslimske brorskap og senere President Al-Sisi. Tickling Giants skildrer hvor kraftfull politisk satire kan være, men også medaljens mørke bakside når autoritære myndigheter føler seg fornærmet. Dokumentaren er laget med samme underfundige humor og satire som Bassem Youssef selv er kjent for og setter søkelyset på den manglende ytringsfrihet i dagens Egypt.

Relaterte filmer