Ambulance Støttevisning for sivile på Gaza

De menneskelige lidelsene som nå utfolder seg i Gaza er grusomme. Sammen med Arabiske filmdager, Vega Scene og et initiativ fra filmskaperne Mats Grorud, Dalia Al-Kury, Kaveh Tehrani og Tonje Skar Reiersen viser Film fra Sør AMBULANCE av Mohamed Jabaly fra 2016 søndag 19. november på Vega Scene.

Vi ønsker å støtte opp under Leger Uten Grenser arbeid og krever umiddelbar våpenhvile for å stanse blodbadet som pågår på Gazastripen. Beleiringen må opphøre for å slippe inn tilstrekkelig og livsviktig nødhjelp.

Alle inntekter går uavkortet til Leger Uten Grensers arbeid på Gaza. Les mer deres krav her.

  • Dato: 19. nov
  • Tid: 14.00
  • Sted: Vega 1, Vega Scene

Om AMBULANCE

I dokumentarfilmen AMBULANCE følger den unge filmskaperen Mohamed Jabaly palestinske ambulansesjåfører gjennom den 51 dager lange krigen mellom Israel og Gaza i 2014. For Jabaly er kameraet både et arbeidsverktøy og et fast holdepunkt i en kaotisk og tragisk periode da alt rundt ham truer med å eksplodere hvert øyeblikk.

AMBULANCE er en brutal og sjokkerende realistisk skildring av krigen på gateplan i Gaza. Og ved å la oss komme såpass tett på menneskene som gjør sitt beste for å begrense skadeomfanget av de destruktive handlingene, skaper Jabaly en forståelse av krigens realiteter som ofte glimrer med sitt fravær i framstillinger som fokuserer på det store bildet.

Mohamed Jabaly har i disse dager premiere på sin nyeste film Al haya helwa - Life is Beautiful på den prestisjetunge dokumentarfestivalen IDFA.

Språk:

I filmen er det både arabisk og engelsk tale, når det er arabisk tale vil det være engelske undertekster og når det er engelsk tale er det ingen undertekster.

Relaterte filmer