Takk for i år!

Den første heldigitale utgaven av Arabiske filmdager har gått strålende, og det er i stor grad takket være vårt engasjerte publikum!

Kjære publikum, takk for at dere ble med på å skape det som ble en svært vellykket heldigital utgave av Arabiske filmdager. Selv om vi hadde et håp om å kunne møtes i kinosalen i år, har den alternative gjennomføringen av festivalen gått over all forventning, og vi er takknemlige og glade for at dere har valgt å bli med oss på reisen!

Både filmprogrammet og de digitale arrangementene har hatt svært gode seertall, og så langt viser publikumsundersøkelsen vår at nesten halvparten av årets publikum er nye på Arabiske filmdager, og har deltatt fra andre deler av Norge.

Årets store publikumsvinner ble The Dissident, den brennaktuelle dokumentaren om mordet på den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi. I tillegg var spillefilmene Gaza mon amour, It Must Be Heaven, Mica, og 200 Meters svært populære, og vi er glade for å se at publikum har benyttet denne sjeldne muligheten til å oppleve ny kvalitetsfilm fra arabiske filmskapere.

Under festivalen kom også nyheten om at vår planlagte åpningsfilm, tunisiske The Man Who Sold His Skin av Kaother Ben Hania, ble nominert til Oscar for beste fremmedspråklige film. Vi gleder oss til kinoene åpner igjen og vi kan vise dere denne filmen!

I tillegg til den ordinære festivalen for publikum har vi også i år arrangert skolevisninger under Arabiske filmdager, og over 1000 elever i videregående skole har deltatt på digitale visninger av Mayor, The Dissident, This is not a Movie, Tel Aviv on Fire og Papicha – Kampen for frihet.

Nå ser vi frem mot neste festival, og til vi igjen kan samle publikum og filmskapere til felles opplevelser i kinosalen. Selv om årets festival har funnet sted på internett, har det likevel vært full rulle i kulissene, og vi deler et lite innblikk i vår festival her.

Takk for i år fra staben ved Arabiske filmdager og Stiftelsen Festivalkontoret.

Digitalt publikum 2

Vårt kjære publikum har fulgt årets festival fra stua.

Aapning Vika 1

Åpningstalen filmes foran en stengt Vika kino.

Digitalt event 1

Opptak av digitalt arrangement på Vega Scene.

Digitalt event 2

Produsent og programsjef holder god avstand i kulissene.

Programslipp 2

Festivalens programslipp ble markert på en meget snøfull dag i marka.

Programslipp 5

Markedssjef og hovedprodusent sammen med Arabiske filmdagers maskot – kamelgen