Gratis utekino på SALT: Omar

14. august inviterer vi til visning av den palestinske thrilleren Omar under åpen himmel på SALT.

Vi ønsker velkommen til gratis utekino på SALT 14. august! Se palestinske Omar regissert av Hany Abu-Assad, på stort lerret denne sommerkvelden.

Dørene åpner kl. 20.45
Visningen starter kl. 21.45
Varighet: 98 min
Aldersgrense: 18 år
Arabisk tale, engelsk undertekst / Arabic, English subtitles.
Gratis inngang, maks 200 stykker.

NB: Du må ta ut billett på forhånd. Sikre deg billett her.

Husk å møte opp tidlig for å sikre deg god plass! Det er ikke lov med medbragt drikke (SALT har bar med alle rettigheter).

Om Omar

Fra regissøren av Paradis nå! (2005) kommer en intens thriller om vold, vennskap og okkupasjon på Vestbredden. Omar er frustrert over den daglige ydmykelsen fra Israel, og bestemmer seg sammen med vennene Tareq og Amjad for å gjøre noe med det. De dreper en israelsk soldat! Ikke fordi det hjelper den politiske kampen, men for å vise at de ikke godtar undertrykkelsen de føler. Omar blir avslørt, arrestert, og får valget mellom å slippe ut hvis han angir vennene sine eller bli torturert og fengslet. Han sier til israelerne at han vil hjelpe dem, og til vennene sine at han planlegger et bakholdsangrep på israelerne. Det som følger er en spenningsdrevet thriller hvor Omar blir stilt overfor umulige valg, som hvorvidt man kan svike vennene sine for å overleve, og om man kan gi opp den politiske kampen for å redde kjærligheten.

Omar er en Romeo og Julie-fortelling om okkupasjon, et psykologisk drama om en ung manns kamp for et verdig liv, og et intimt coming of age-drama hvor tre venners liv blir endret for alltid.