Førpremiere på The Man Who Sold His Skin

29. september kan vi endelig vise åpningsfilmen fra årets festival!

Oscar-nominerte The Man Who Sold His Skin skulle være åpningsfilmen under årets digitale utgave av Arabiske filmdager. Dessverre fikk vi ikke mulighet til å vise filmen digitalt, men til vår store glede kan vi endelig vise dere filmen på stort lerret!

Vi inviterer til førpremiere 29. september, kl. 18.00 på Nordisk Film Kino Vika.

Kjøp billetter her

Vårt Facebook-event for visningen

Visningen arrangeres i samarbeid med Another World Entertainment, som slipper filmen på ordinær kino 1. oktober.

Om filmen:

Sami Ali befinner seg i Beirut etter å ha flyktet fra borgerkrigen i Syria. Hans store kjærlighet, Abeer, har giftet seg med en velstående mann og bor nå i Belgia. Samis mål er å vinne henne tilbake, men han oppfyller ikke kravene for å få et Schengen-visum og sitter derfor fast i Libanon.

Lykken snur når en belgisk kunstner lover å skaffe Sami et visum, dersom han bare donerer ryggen sin som lerret – for en enorm tatovering av et Schengen-visum. Sami går dermed fra å være en flyktning med få reisemuligheter til et levende kunstverk som fritt kan stilles ut på tvers av landegrenser. Men om dette faktisk kan regnes som frihet gjenstår å se.

Regissør Kauother Ben Hania har laget en underholdende film som harselerer med den vestlige kunstverdenens frihet til å fråtse i andre menneskers lidelse, samt hvordan liv og skjebner dikteres av privilegiet det er å kunne reise dit man ønsker.

Tunisia 2020 / Regi: Kaouther Ben Hania / arabisk•engelsk•fransk tale, norsk tekst / 104 min