Åpningsfilm under Arabiske Filmdager 2013 - The Attack

Det er bekreftet; årets åpningsfilm blir The Attack, signert libaneseren Ziad Doueiri. En tankevekkende film med tematikk knyttet til Palestina/Israel-konflikten og terror, men også kjærlighet. I tillegg vil Doueiri selv komme til Filmens Hus for samtale etter endt filmvisning.

The Attack er en thriller som vil kunne sjokkere, provosere og engasjere festivalgjengerne når den blir vist under årets Arabiske Filmdager. Regissør Ziad Doueiri har laget en film som tar opp både store samfunnsmessige spørsmål og spørsmål om våre nære relasjoner. For hvor mye vet vi egentlig om de vi elsker?

Filmen er basert på boken med samme navn, skrevet av den algeriske forfatteren Yasmina Khadra. The Attack handler om palestineren Amin som jobber som kirurg i Tel Aviv, Israel. Han lever et suksessfylt liv med kone, flott hus og nesten utelukkende jødiske venner. Men en dag faller verden hans sammen. Det skjer et stort selvmordsangrep i Tel Aviv, og mens Amin jobber på spreng med å redde så mange som mulig, blir han kontaktet for å identifisere liket av den hovedmistenkte. Det viser seg å være hans kone, Siham. Amin kan ikke tro at hans egen elskede kone var en massemorder, og ønsker å finne hvordan dette kunne skje. Og med det starter jakten på å få svar på alle spørsmålene han sitter igjen med. I jakten på å renvaske henne ender han opp steder han aldri trodde han skulle dra til, og med svar han aldri trodde han kom til å finne.

Vi tror publikum kommer til å sitte igjen med en følelse av at de har sett noe helt unikt etter denne filmen. Ziad Doueiri er dessuten en volsomt karismatisk regissør med en spennende og variert bakgrunn, blant annet fra Quentin Tarantinos kameraavdeling. Så samtalen etter fimen er det bare å begynne å glede seg til.