Festivalguide - gjør deg klar til årets festival!

Vi har samlet opp noen nyttige tips til hvordan du kan få mest mulig ut av festivalen.

Spesialtilbud med festivalbillett
Under årets festival får du 10% rabatt hos Mamma Pizza når du viser frem en festivalbillett. Mamma pizza ligger rett ved Vika Kino, adresse Ruseløkkveien 26.

Publikumsprisen
På årets festival skal vi dele ut publikumspris. Alle publikummere kan være med å stemme frem sin favoritt av alle årets filmer. Link til avstemning vil bli tilgjengelig på våre nettsider onsdag 15.mars.

Planlegg festivaluka med «Mine filmer»
Om du planlegger å se mye film er det lurt å opprette en konto og legge opp festivalløypa med Mine filmer-funksjonen.

  1. Start med å opprette en brukerkonto.

  2. Lagre alle filmene du ønsker å se fra programoversikten eller fra den enkelte filmens side ved å klikke på hjertet i nedre høyre hjørne på filmbildet i programoversikten, eller til høyre for tittel/visningstid på filmsiden.

  3. Når du går tilbake til «Mine filmer» vil alle filmene du har valgt legge seg her i kronologisk rekkefølge.

  4. Om to visninger kolliderer dukker det opp en advarsel. Da kan du enkelt bytte ut én av visningene ved å trykke på «Visninger» under filmen du vil bytte, og så klikke på hjertet ved siden av en annen visning. Alle forestillinger er merket med et sluttidspunkt, men det kan forekomme at filmen er ferdig noen minutter etter denne oppsatte sluttiden.

Om du heller vil få oversikt over programmet i kalenderform, følg denne lenken for, eller hent et lommeprogram på Vika Kino.

Hvordan navigerer du programmet?
Programoversikten finner du ved å klikke på «Meny» øverst til høyre på nettsiden, og deretter «Program». I oversikten er alle festivalens filmer sortert etter hvilken seksjon de befinner seg i.

Merk at det kan komme endringer i programmet. Vi etterstreber å informere om dette så godt som mulig.

Introer, samtaler og arrangementer
Noen av festivalens visninger har arrangementer knyttet til seg. Full oversikt over alle arrangementer under festivalen finner du her, og forestillinger med arrangement er markert med et billett-ikon under visningstidspunktet.

I tillegg til panelsamtaler og fest vil også noen av filmene ha introduksjoner fra samarbeidspartnere i forkant av visningen, eller regissørsamtaler med gjester etter filmvisning. Dette gjør at noen forestillinger varer litt lenger. Derfor er det lurt å legge inn litt ekstra god tid mellom filmer om du skal se flere filmer på en dag.

Gjester
I løpet av festivalen blir det både introduksjoner, samtaler og Q&A's med alle gjestene vi får på besøk.

Tarik Saleh, regissøren av Boy From Heaven kommer, det gjør også skuespilleren Aboubaker Bensaihi, som spiller hovedrollen i årets avslutningsfilm Rebel.

I tillegg får vi besøk av regissørene Mano Kahlil, som her regissert Neighbours og Tanja Holm som har regissert Twerk For Yemen.

Eliane Raheb, regissør, og Miguel Jelelaty, hovedmedvirkende, i Miguel's War kommer også, og skal være med på visningen både på Nasjonamuseet og i Vika.

Lurer du på noe angående billetter?
Billetter kjøper du ved å følge «Kjøp Billett»-lenken fra filmsidene. Billettene kjøpes via nettsidene til NFKino. Det betyr at dersom du skulle ha behov for å refundere en billett, er du nødt til å kontakte kinoen direkte.

Det er unummererte seter under Arabiske filmdager. Det betyr at du kan sette deg hvor du vil i salen når du kommer inn. Det gjør også at det er lett å dra på festival med venner uten å måtte kjøpe billettene samtidig.

For mer informasjon om billetter, følg denne lenken.

Utsolgte forestillinger
Noen av festivalens forestillinger kan bli utsolgt. Når man da følger billettlenker til visningene og forsøker å kjøpe billett kan man få opp en feilmelding når man prøver å gjennomføre transaksjonen.

På Nordisk Film Kino kan man bruke NFkino-appen for å se hvor mange billetter som er igjen til enkelte forestillinger.

Vi oppdaterer filmsidene når visninger blir utsolgt

Lurer du på hvilket språk filmen du skal se er tekstet på?

Dette kan du enkelt finne ut ved å sjekke den enkelte filmens side, og scrolle ned til oversikten over teknisk informasjon. Her finner du informasjon om både hvilket språk filmen er på, og hvilket språk den er tekstet på.