BOY FROM HEAVEN åpner årets festival!

Startskuddet går 15.mars, og arabiske filmdager åpnes med den storslåtte politiske thrilleren Boy From Heaven

Boy From Heaven er regissert av Tarik Saleh, og hadde sin verdenspremiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Cannes hvor den vant prisen for beste manus. Saleh har tidligere gitt ut flere suksessfulle filmer som The Nile Hilton Incident og Metropia.

Festivalåpningen finner sted 15.Mars på Vika kino

Filmen handler om Adam, som vokser opp i et strengt religiøst hjem i en småby i Egypt. Én dag får han beskjed om at han har fått et statsstøttet stipend for å studere ved det prestisjetunge universitetet – og ledende institusjonen innen sunni-islamismen – Al-Azhar i Kairo. Adam ser fram til å flytte til storbyen og fordype seg i religionen, men kort tid etter semesteret er i gang dør imamen som leder universitetet, og Adam trekkes ufrivillig inn i en farlig politisk og religiøs maktkamp.

På lignende vis som i regissørens forrige film, The Nile Hilton Incident (2017), har Tarik Saleh satt sammen en drivende god utforskning av det kompliserte og korrupte forholdet mellom religion og politikk i Egypt. Boy from Heaven er delvis fortalt som spionthriller og dels oppvekstskildring, og som i The Nile Hilton Incident trekker han inspirasjon fra konvensjonelle filmsjangre for å fortelle en kompleks og slagkraftig fortelling.

Merk:
14. februar
slipper vi billetter til åpningsfilmen, samt et utvalg andre filmer
28. februar
annonseres hele festivalprogrammet, og billetter til alle visningene blir tilgjengelig 

Festivalpass er allerede i salg, og kan kjøpes her