Arabisk fest på Vippa!

Velkommen til arabisk helaften på Vippa 3. mars! Her kan du oppleve det beste av arabisk film, musikk og mat. Arabiske filmdager varmer opp til festival med en tradisjonsrik helaften, med filmvisning og konsert på Vippa i Oslo.

Program:
15:00 - Aleppo Bahebek, Marrakech og de andre matbodene på Vippa åpner og selger mat og drikke hele dagen
19:00
- Vi viser filmen Tel Aviv On Fire (100 min) - med engelske undertekster
ca. 21:00
- Konsert med Atlas Band

Det er gratis inngang til filmvisning og konsert. Møt opp i god tid før filmen for å sikre deg plass.

Vi viser den særdeles vellykkede satiren Tel Aviv On Fire som er en finstemt kommentar til vår samtid, krydret med humor. Dette er i tillegg en ypperlig mulighet til å bli kjent med programmet til Arabiske filmdager og ta med seg lommeprogrammet hjem.

Matbodene Aleppo Bahebek og Marrakech disker opp med syriske og marokkanske spesialiteter som gir deg vann i munnen, og retter fra ellers om i hele verden kan kjøpes hos Vippas matboder.

Det blir selvfølgelig også storslått konsert med Atlas Band.Vi er glade for at Atlas Band nok en gang spiller opp til fest! Arabiske filmdager har i mange år arrangert forrykende fester i samarbeid med Atlas band i ledelse av Abdel Ali Boubadillah. Vi kan garantere høy temperatur og god stemning blant bandets trofaste, danseglade publikum!

Filmen har aldersgrense 12 år.

Er dere 5 eller flere og ønsker å booke bord kan det gjøres her. Velkommen!

Følg facebookarrangementet her for å holde deg oppdatert.

Info:

Arabisk fest på Vippa er et samarbeid mellom Arabiske filmdager, Vippa, Aleppo Bahebek, Marrakech, Atlas Band

Om Tel Aviv On Fire:
Tel Aviv on Fire er en særdeles vellykket satire som leverer et humoristisk skråblikk på Palestina og den israelske okkupasjonen. Vi følger palestinske Salam (Kais Nashef), som jobber på innspillingen av såpeserien «Tel Aviv on Fire». Serien viser seg å være svært populær både blant palestinere så vel som israelere.

Den palestinske regissøren Sameh Zoabi gjør et smart valg ved å plassere en helt alminnelig mann i situasjoner som enkelt illustrerer den enorme ulikheten i status som råder mellom palestinere og israelere, og som får frem det absurde i konflikten på Vestbredden. En fornøyelse av en film, som du må få med deg.

Om Atlas Band:
Arabiske filmdager har i mange år arrangert forrykende fester i samarbeid med Atlas band i ledelse av Abdel Ali Boubadillah. Atlas band ble etablert i 1994, og er sterkt inspirert av den marokkanske kulturarven og den arabisk- afrikanske musikken. Gruppen spiller blant annet, gnawa, chaabi, rai, klassisk arabisk musikk og folkemusikk, og vil denne kvelden gi oss smakebiter fra Midtøstens rike musikktradisjon fra Irak i øst til Marokko i vest. Denne unike konserten er ikke noe du vil gå glipp av, og vi kan garantere høy temperatur og god stemning blant bandets trofaste, danseglade publikum!

Om Arabiske filmdager:
15.-19. mars 2023 går Arabiske filmdager av stabelen for 13. gang. I løpet av festivalens fem dager kan du synke ned i kinosetet til filmer som engasjerer, berører, opplyser og får deg til å smile. I tillegg til over 20 filmer fra og om den arabiske verden inviterer vi til interessante debatter, vi får besøk av spennende filmskapere, og selvsagt blir det fest og annen moro. Følg årets festivalevent her.