Arabisk fest på Vippa

For tredje året på rad blir det en arabisk helaften på Vippa, der du kan oppleve det beste av arabisk film, musikk og mat!

Som en oppvarming til Arabiske filmdager, som går av stabelen 18.-22. mars på Vika kino, rigger vi til kinolerret på Vippa.

Det blir gratisvisning av feelgood-filmen Yomeddine (2018) – en film som passer for hele familien – og storslått konsert med Atlas Gnawa Ensemble. Dette er også en ypperlig mulighet til å bla i det rykende ferske programmagasinet og sjekke ut årets program på festivalen.

Matbodene Aleppo Bahebek og Marrakech disker opp med syriske og marokkanske spesialiteter som gir deg vann i munnen, og baren på VippaOslo vil også la seg inspirere av arabiske smaker denne kvelden.

Det er gratis inngang til filmvisning og konsert. Møt opp i god tid før filmen for å sikre deg en plass. Velkommen!

Program:
Aleppo Bahebek, Marrakech og de andre matbodene på Vippa selger mat og drikke hele dagen fra kl. 12.00.
18:00: Oppvarming og velkommen
18.30 Vi viser filmen Yomeddine (97 min)
Ca. 21.00: Konsert med Atlas Gnawa Ensemble

Arabisk fest på Vippa er et samarbeid mellom Arabiske filmdager, Vippa, Mestringsguiden, Aleppo Bahebek, Marrakech, Dynamo Generasjon, Europafilm.

Om Yomeddine:
En feelgood road-movie fra den egyptiske ørkenen!

I Yomeddine møter vi Beshay, en spedalsk mann som aldri har forlatt leprakolonien faren hans plassert ham i da han var ung. Når Beshays kone dør, bestemmer han seg for å dra tilbake til sitt fødested Qena utenfor Luxor sammen med den foreldreløse gutten Obama. Sammen legger de ut på jakt etter et bedre liv, men møter på en rekke fordommer fra det egyptiske samfunnet, særlig på grunn av Beshays sykdom. Yomeddine viser de tunge sidene av livet i Egypt, men har også komiske scener som gjør den svært hjertelig. Filmen var Egypts bidrag til Oscar-prisen i 2018.

Egypt, USA, Austria // 2018 // A.B. Shawky // 97 min

Om Atlas Band:
Arabiske filmdager har i åtte år arrangert forrykende fester i samarbeid med Atlas band i ledelse av Abdel Ali Boubadillah. Atlas band ble etablert i 1994, og er sterkt inspirert av den marokkanske kulturarven og den arabisk- afrikanske musikken. Gruppen spiller blant annet, gnawa, chaabi, rai, klassisk arabisk musikk og folkemusikk, og vil denne kvelden gi oss smakebiter fra Midtøstens rike musikktradisjon fra Irak i øst til Marokko i vest. Denne unike konserten er ikke noe du vil gå glipp av, og vi kan garantere høy temperatur og god stemning blant bandets trofaste, danseglade publikum!

Om Tribal Troopers:
Jenny Lovise Staurset og Jorunn Sjølli utgjør dansegruppen Tribal Troopers. Det er en dansegruppe som har spesialisert seg i Tribal Style Bellydance - en multikulturell dansestil inspirert av danser fra Nord-Afrika og Midtøsten.