ons. 15.03
18:00 - 20:06
Vika 1

Arabiske filmdager åpner 15.mars med den storslåtte politiske thrilleren Boy From Heaven. Det er en stilren og vellaget spenningsfilm, regissert av Tarik Saleh. Filmen hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes, hvor den vant pris for beste manus.

På åpningen er vi så heldige å få besøk av regissør Tarik Saleh.

Festivalåpningen finner sted onsdag 15.mars kl. 18:00 på Vika kino. Etter visning inviterer vi til hygge og en matbit i Vika-kjelleren

Håper å se deg der, velkommen!

Mer om filmen
En drivende god thriller om det kompliserte og korrupte forholdet mellom religion og politikk i Egypt. Adam vokser opp i et strengt religiøst hjem i en småby i Egypt. Én dag får han beskjed om at han har fått et statsstøttet stipend for å studere ved det prestisjetunge universitetet – og ledende institusjonen innen sunni-islamismen – Al-Azhar i Kairo. Adam ser fram til å flytte til storbyen og fordype seg i religionen, men kort tid etter semesteret er i gang dør imamen som leder universitetet, og Adam trekkes ufrivillig inn i en farlig politisk og religiøs maktkamp.

På lignende vis som i regissørens forrige film, The Nile Hilton Incident (2017), har Tarik Saleh satt sammen en drivende god utforskning av det kompliserte og korrupte forholdet mellom religion og politikk i Egypt. Boy from Heaven er delvis fortalt som spionthriller og dels oppvekstskildring, og som i The Nile Hilton Incident trekker han inspirasjon fra konvensjonelle filmsjangre for å fortelle en kompleks og slagkraftig fortelling. Filmen hadde sin verdenspremiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Cannes hvor den vant prisen for beste manus.

Relaterte filmer