14. mar. - 17. mar.
Digital Festival
Digitalt arrangement

Arabiske filmdager har tre filmer fra Marokko på årets program. De to dokumentarene viser spennet i den mangfoldige, marokkanske kulturen, gjennom et oppgjør med tilstivnede kjønnsroller i en berbersk landsby i Atlasfjellene og en musikalsk utforskning av Marokkos rike, jødiske kulturarv. Spillefilmen Mica er en sosialrealistisk feelgood-fortelling om en fattig gutts møte med den fasjonable eliten i Casablanca.

Inspirert av de store klasseforskjellene vi blir vitne til I Mica inviterer vi til en samtale om fattigdom og ulikhet i Marokko. Er det noe spesielt med fattigdom blant barn i Marokko? Er de store ulikhetene vi blir vitne til i filmen et kjennetegn på regionen som helhet? Og hva skjer med mulighetene til unge som ønsker å bli værende i Marokko når mange velger å prøve lykken i andre land?

Med i samtalen er Rania Maktabi, statsviter ved Høgskolen i Østfold, Tony Sandset, forsker ved medisinsk fakultet på Universitetet i Oslo og ordstyrer Maryam Bokdasi, jusstudent ved Universitetet i Agder.

Samtalen er arrangert i samarbeid med den marokkanske organisasjonen Mosaic, som jobber med kulturformidling og inkludering.

Etter samtalen vil regissøren av Mica, Ismaël Ferroukhi, gi en kort introduksjon til filmen. Filmen kan du se på vår digitale visningsplattform.

Praktisk info:

Samtalen streames direkte på Facebook søndag 14. mars kl. 18:00. Samtalen publiseres deretter på nettsiden og på vår digitale plattform.

Klikk her for å gå til Facebook-eventet.

Relaterte filmer