15. mar. - 17. mar.
Digital Festival
Digitalt arrangement

Som en del av festivalens fokus på Syria viser vi den sterke dokumentaren Ayouni av Yasmin Fedda, som handler om Bassel Safadi og Paolo Dall’Oglio, to av de mer enn 100 000 personene som har blitt utsatt for tvungne forsvinninger i løpet av den 10 år gamle borgerkrigen i landet. Det har vært lite fokus på det ufattelige omfanget av disse forekomstene i Syria og hvilke konsekvenser det har for menneskene som står igjen uten svar på hvor deres elskede har blitt av.

Midtøsten-forsker og forfatter Frida Nome publiserte i fjor høst den viktige boken «Syrias savnede» om denne tematikken. I boken forsøker hun å nøste opp hva som kan ha skjedd med den berømte menneskerettighetsadvokaten Abdullah al-Khalil da han ble stoppet i bilen sin den 19. mai 2013, og siden ikke har blitt sett igjen. I samtalen får vi høre om hvordan Frida har gått fram for å undersøke Abdullahs skjebne. Er han død, eller levende, i fengsel, eller i en ukjent grav? Samtalen ledes av Andreas Liebe Delsett, rådgiver i Rødt.

Visningene av Ayouni og samtalen er et samarbeid mellom Arabiske filmdager og Masahat - Open Spaces for Arab Cultures in Exile. Etter samtalen vil Maisa Saleh, fra organisasjonen Massar Families – The Coalition of Families of Persons Kidnapped by ISIS, holde en kort video-appell om deres arbeid, som vi får se i Ayouni.

Praktisk info:

Arrangementet foregår på norsk, og du kan se det på Facebook mandag 15. mars kl. 18:00, samt på nettsiden og vår digitale plattform.

Klikk her for å gå til Facebook-eventet.

Relaterte filmer