Gjester på Arabiske filmdager 2019


Sarah Perles

 

Sarah Perles er en marokkansk-portugisisk skuespiller, født i Paris og oppvokst i Marokko og Spania. Hun har spilt i en rekke filmer og TV-serier, og hadde hovedrollen i den marokkanske spillefilmen Burnout av Nour-Eddine Lakhmari i 2016. Perles gjester festivalens åpningsforestilling av filmen Sofia, regissert av marokkanske Meryem Benm’Barek-Aloïsi. 

20.mars kl.18.00 og 21.mars kl.20.30 blir det Q&A med Sarah Perles etter visningen av Sofia. Kjøp billett til visningen 20.mars her eller 21.mars her.

Muayad Alayan

 

Muayad Alayan er en palestinsk regissør og filmfotograf med base i Jerusalem. Han studerte film i San Francisco, og har regissert en rekke kortfilmer. Langfilmdebuten Love, Theft and Other Entanglements hadde premiere under filmfestivalen i Berlin i 2015. Han siste film, The Reports on Sarah and Saleem, har vunnet priser ved blant annet filmfestivalene i Dubai og Hamburg.

 21.mars kl.17.30 og 22.mars kl.20.30 blir det Q&A med Muyad Alayan etter visningen av The Reports on Sarah and Saleem. Kjøp billetter til visningen 21.mars her eller 22.mars her

AB Shawky

 

Abu Bakr Shawky er en egyptisk-østerriksk regissør som har studert statsvitenskap i Kairo og film ved Tisch School i New York. Avgangsfilmen hans, Yomeddine, hadde sin verdenspremiere i hovedkonkurransen under filmfestivalen i Cannes i fjor, der den mottok Francois Chalais-prisen. Filmen var også Egypts bidrag til Oscar-prisen i 2018. Shawky har tidligere regissert tre prisvinnende kortdokumentarer.

21.mars kl.20.45, 22. mars kl.20.15 og 23.mars kl.16.15 blir det Q&A med Abu Bakr Shawky etter visningen av Yomeddine. Kjøp biletter til visningen 21. mars her, 22.mars her og 23. mars her.

Dina Emam

 

Dina Emam er en egyptisk-amerikansk filmprodusent, utdannet ved Columbia University i New York. Hun har jobbet på en rekke prisvinnende kortfilmer som har blitt vist på festivaler verden over, og har også fungert som assisterende kunstnerisk leder ved Kairo internasjonale filmfestival. Yomeddine er hennes første spillefilm, og filmtidsskriftet Variety utnevnte henne som en av «10 Producers to Watch in 2018».

21.mars kl.20.45, 22.mars kl.20.15 og 23.mars kl.16.15 blir det Q&A med Dina Emam etter visningen av Yomeddine. Kjøp biletter til visningen 21. mars her, 22.mars her og 23. mars her.
Ghiath Ayoub  

Ghiath Ayoub er en syrisk kunstner, utdannet ved fakultetet for kunst ved universitetet i Damaskus. Han har jobbet som regissør, produsent, dokumentarfotograf og lydtekniker på ulike prosjekter i Syria og Libanon. Ayoub har undervist i visuell kommunikasjon og kunstterapi for flyktningbarn i Libanon i samarbeid med lokale og internasjonale organisasjoner. Sammen med Saeed Al Batal har han laget do- kumentaren Still Recording. De to er også en del av fotokollektivet Humans of Syria.

22.mars kl.17.30 blir det Q&A med Ghiath Ayoub etter visningen av Still Recording. Kjøp billetter til visningen her. 23. mars kl.16.00 blir det panelsamtale med Ayoub. Mer informasjon finnes på arrangementets side. Kjøp billetter til visningen her. 

Dalia Kury by Stephen Freiheit

 


Dalia Kury er født i Jordan, utdannet innen dokumentarfilm ved Goldsmiths universitet, og er bosatt i Oslo. Hun har laget flere prisvinnende dokumentarer om arabisk identitet og kultur, blant annet Possessed by Djinn som ble vist under Arabiske filmdager i 2016. Hennes nyeste film Privacy of Wounds er produsert av norske Up-North Film, og hadde premiere ved dokumentarfestivalen IDFA i Amsterdam i 2018. Den har allerede blitt nominert til priser ved IDFA og på filmfestivalene i Tromsø og Gøteborg.

 24.mars kl.18.45 blir det Q&A med Dalia Kury etter visningen av Privacy of Wounds. Kjøp billetter til visningen her

Mats Grorud

 

Mats Grorud er en norsk regissør og animatør, utdannet ved Høgskolen i Volda, i tillegg til studier i Danmark, Beirut og Beijing. Han har tidligere regissert kortfilmene JuleNilssen og Min bestemor Beijing. Grorud driver sitt eget animasjonsbyrå Nubbsjangs Productions. Tårnet er produsert av norske Tenk.tv, og baserer seg på historier fra Groruds opphold i en flyktningeleir i Beirut. Filmen hadde premiere under den prestisjetunge animasjonsfestivalen i Annecy i 2018.

20.mars kl.20.15 blir det Q&A med Mats Grorud etter visningen av Tårnet. Kjøp billetter til visningen her

 Thee Yezen Al-Obaide  

Thee Yezen Al-Obaide er født og oppvokst i Irak, og kom til Kristiansand med familien som 17-åring. Han er frilanser og aktivist, og regidebuterte i 2018 med kortdokumentaren The Future of Iraq. Han er leder for Salam, en frivillig organisasjon som fremmer et inkluderende og trygt miljø for LHBTQI-personer med muslimsk bakgrunn i Norge.

22. mars kl.18.00 blir det panelsamtale med Thee Yezen Al-Obaide etter visningen av The Future of Iraq. Mer informasjon finnes på arrangementets side. Kjøp billetter her

   

Itab Azzam er en syrisk filmskaper bosatt i London. Hun har jobbet med en rekke TV-dokumentarer, og vant nylig en BAFTA-pris for BBC-serien Exodus: Our Journey to Europe. Hun produserte teaterstykket Antigone of Syria, som We Are Not Princesses handler om.  

23. mars kl. 21.00 blir det Q&A med Itab Azzam etter visningen av We Are Not Princesses. Kjøp billetter her. 
24. mars kl. 16.15 blir det Q&A med Itab Azzam etter visningen av We Are Not Princesses. Kjøp billetter her. 

   

Hal Scardino er en amerikansk skuespiller og produsent. Han er mest kjent for å ha spilt i filmer som The Indian in the Cupboard og Marvin's Room. Han gjester festivalen som produsent av filmen We Are Not Princesses. 

23. mars kl. 21.00 blir det Q&A med Hal Scardino etter visningen av We Are Not Princesses. Kjøp billetter her. 
24. mars kl. 16.15 blir det Q&A med Hal Scardino etter visningen av We Are Not Princesses. Kjøp billetter her.