close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Waterproof

Møt Khawla og Aisha som jobber som rørleggere i Jordan – et av verdens tørreste land. Khawla er grunnlegger av en organisasjon som har et mål om å lære opp kvinner i det mannsdominerte yrket, og hjelpe dem ut i arbeid som et ledd i å bli uavhengige. Aisha er blitt eneforsørger for tre voksne barn etter at mannen har gått bort, og deltar på flere workshops for muslimske kvinner om frigjøring. Etter å ha blitt kjent med Khawla velger hun å begi seg inn på en karriere som rørlegger. 

Ved første øyekast er gründeren Khawla, med sitt platinablonde hår og sterke meninger, selve idealet på den frigjorte og uavhengige kvinnen. Men det tar ikke lang tid før vi får vite at hun står overfor alvorlige korrupsjonsanklager. Dermed er det Aisha som blir stilt ovenfor et vanskelig valg: skal hun bruke all sin energi på å hjelpe Khawla, som har hjulpet henne ut i arbeidslivet, eller skal hun forsøke å redde seg selv?

Waterproof er en hjertevarm og humoristisk dokumentar om livet til Jordans første kvinnelige rørleggere, og en sterk historie om enkeltindividers kamp for å stå på egne ben og – ikke minst – vennskap.

Tyskland, Jordan 2019
Regissør Daniela König
Fotograf Patrick Richter
Produsent Stefan Kloos, Michaela Pnacekova
Produksjonsselskap Kloos & Co. Medien GmbH
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 90 min
Seksjon Dokumentar
Genre Documentar