close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Tiny Souls

Små personer – voksne problemer. Marwa, Ayah og Mahmoud er tre søsken som dokumentarfilmskaper Dina Naser har valgt som hovedpersoner for sin nyeste film, Tiny Souls, som har blitt vist på festivaler som CPH:DOX og IDFA. Dokumentaren tar for seg livet på flukt fra krigen i Syria, og flyktningeleiren Zaatari i Jordan er stedet søsknene oppholder seg.

Naser begynte å samle inn materiale i 2012 da barna var 11, 9 og 5 år, og dokumentaren følger dem gjennom fire lange år, der hun spesielt fokuserer på Marwa som utvikler seg fra ung jente til tenåring. Fordi Naser selv ikke har hatt mulighet til å være til stede og filme kontinuerlig, har hun gitt et kamera til barna som selv filmer hverandre. Disse scenene, uten de voksnes blikk og der barnas hemmelige verden åpenbarer seg, er filmens absolutt sterkeste.

Det gir håp å se at Marwa og de rundt henne alltid har et smil om munnen, til tross for at forholdene i flyktningleiren ikke er optimale. De er nysgjerrige og fulle av liv, noe som gir en tro på at selv de mest sårbare av oss er sterke nok til å komme seg videre etter traumatiske opplevelser. Tiny Souls er en varm og ærlig dokumentar om respekt, vennskap og kjærlighet.

Jordan 2019
Regissør Dina Naser
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 85 min
Seksjon Dokumentar
Genre Dokumentar