close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

This Is Not A Movie

Robert Fisk har mottoet «rapporter det du ser med dine egne øyne. Først da kommer du nær sannheten», og sannelig har han både sett og rapportert mye. Etter å ha bodd i Midtøsten i over 40 år, er Robert Fisk en tungvekter innen utenriksjournalistikkens absolutte mesterliga. Den engelske journalisten har vært vitne til flere av de største hendelsene og personlighetene i regionen, fra å møte Osama Bin Laden til å dekke den syriske borgerkrigen.. I snart femti år har han rapportert fra krigs- og konfliktområder i Midtøsten for en rekke britiske medier, og er nå kommentator for The Independent.

Yung Changs dokumentarfilm følger Fisk på reportasjereiser i regionen – med Syria, Palestina og Libanon som de viktigste hovedmålene. Han returnerer til steder har dekket og mennesker han har møtt på tidligere reiser. Filmen tar oss med inn i Fisks arbeid både før og nå, og drøfter hva utenriksjournalistikk på bakken kan og bør være. I tillegg til å formidle Robert Fisks enorme kunnskaper fra regionen, diskuterer This Is Not a Movie arbeidsmetoder, etikk, kritikken mot Fisks perspektiv fra Midtøsten og hvordan en digital mediehverdag har endret vilkårene for journalistikk og ytringsfrihet.

Yung Chang (f. 1977) er født og oppvokst i Canada. Han har tidligere regissert filmer som Up the Yangtze (2007), China Heavyweight (2012) og The Fruit Hunters (2012). This Is Not a Movie (2019) er hans siste dokumentar hadde verdenspremiere på den prestisjetunge filmfestivalen i Toronto, og er senere vist på IDFA i Amsterdam.

Canada, Tyskland 2019
Regissør Yung Chang
Manus Yung Chang, Nelofer Pazira
Fotograf Duraid Munajim
Skuespillere Robert Fisk
Produsent Anita Lee, Allyson Luchak, Nelofer Pazira, Ingmar Trost
Produksjonsselskap National Film Board of Canada (NFB), Sutor Kolonko, TINAM
Språk Engelsk, arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 106 min
Seksjon Dokumentar
Genre Dokumentar